Sağlık Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı Ortaklaşa yaptıkları açıklama ile Okullara Korona Virüs Tatiliinin uzatıldığını açıkladı.

Korona Virüse karşı alınana tedbirler kapsamında virüsün bulaşıcılığının engellenmesi gerektiği için okulların tatil süresinin uzatılması kararı alındı. 

Kararın alınmasında Bilim kurulunun görüşleri alındı. 

Cumuhurbaşkanı Erdoğan ve Bilim Kurulu üyeleri ile birlikte 1 saatlik bir toplantının ardından karar alındı. 

Bakan SELÇUK; Olaylara pedagojik açıdan baktıklarını ancak, çocukların sağlığının , ruhsal sağğlığının çok önemli olduğunu ifade ettiklerini söyledi. 

Uzaktan eğitim bizim için bu hafta bir imtihandı, önümüzdeki haftadan itibaren daha sağlıklı ve dolu dolu bir eğitim yapacağız. 

Yüzyüze telafi eğitimi ve tekrar eğitimleri de olacak. 

Sınavlar konusunda her türlü senaryoya haızırız. gereğini yapacağımızdan endişeniz olmasın.

Bu şekilde evde eğitim 30 Nisan tarihine kadar sürecek. 

Uygulama tatil değil Uzaktan eğitim olarak görülmesi gerekiyor. 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: '(Ücretli öğretmenler) Mevzuat açık. Telafi eğitimlerinde derslere girmeleri söz konusu olacak. Çalışmalar devam ediyor.'

Bakanı Selçuk: Prensip olarak sınavların zamanında yapılmasını önemsiyoruz. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi durumunda planlarımız hazır.

Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. @ziyaselcuk
: '(Özel okul ücretleri) Özel okul temsilcileriyle görüşmemizde gündeme geldi, telafi edileceği için problem çıkacağını sanmıyorum.'

Ziya Selçuk: “ Özel kurslar ve diğer kurslar da kapalı. Bu kurslardan yüz yüze eğitim olmayacak. Önemli olan çocuklarımızın sağlığı” dedi.

www.ajanskamu.net