İSTANBUL'un Pendik ilçesindeki Kurtköy Ilkokulu'nda bir veli, ders sırasında sınıfa girerek öğrencileri ve öğretmen Selda Erdoğdu'yu rehin aldı. Sınıfın kapısını kilitleyen K.A., öğretmeni tartakladı, tehditler yağdırdı. 8 yaşlarındaki öğrenciler 20 dakika boyunca dehşeti yaşadı.

Öğretmen ve öğrenciler rehin alındı

Okuldaki güvenlik önlemleri arttırılsmasını isteyen veliler geçen hafta cuma günü yasanan olaydan, öğrencilerin okul çıkışında haberdar oldu. Öğrencilerin velileri, dün toplanarak okul idaresiyle görüştü.


 Kurtköy ilkokulu'nda geçen cuma günü yaşanan olayda, öğrenci velisi K.A, sınıfın anahtarını okul görevlisinden alarak sınıfa çıktı. Ders sırasında sınıfa girip kapıyı içeriden kilitledi. 29 öğrencinin ders gördüğü sınıfta, K.A, kızının geçirdiği hastalıklardan sınıf öğretmeni Selda Erdoğdu'nun sorumlu olduğunu iddia etti. K.A, öğretmeni, bu iddianın yazılı olduğu kağıtları imzalamaya zorladı. Veli K.A, 'Kızımın dişleri senin --~i Rehin alınan öğretmen Selda Erdoğdu yüzünden dökülüyor. Ateşleniyor, hastalanıyor. Bu kağıtları imzalayacaksın' dedi. Öğretmenin cep telefonuna da el koyan K.A, yardım istemesini engelledi. Öğrencilerin anlatımlarına göre, K.A. öğretmene dakikalarca şiddet uyguladı. Öğretmen, bir yandan panik içindeki öğrencileri yatıştırmak isterken bir yandan da duvarlara vurarak sesini diğer sınıflara duyurmaya çalıştı.

Öğrenciler de, sıralarla kapıya vurarak kilidi kırmak için uğraştı. Öğrencilerin çığlıklarını dışarıdan duyan öğretmenler, içerideki çocukların da kilidi zorlamasıyla öğretmen ve öğrencileri kurtardı.K.A, gözaltına alındıktan sonra savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

Öğretmen Selda Erdoğdu da geçirdiği travmanın ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Erdoğdu'nun hem psikolojik hem de fiziksel travma geçirdiği raporla kayıt altına alındı.»

Öğretmen Selda Erdoğdu, karakolda ifade vermeye gittiği sırada Türk EğitimSen temsilcileri de destek olmaya gittiler.

Dün de okulu ve öğretmeni hem Eğitim İş hem de Türk Eğitim Sen ziyaret etti.

Eğitim Bir Sen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden herhangi bir yetkilinin ziyarette bulunmaması ise dikkatleri çekti.

AYDINLIK GAZETESİ

 

Ajans Kamu / www. ajanskamu.net