Ajanskamu-Özel Haber 

Yüz yüze eğitim programının başlamasıyla birlikte okullarda hem uzaktan hem de yüz yüze dersler başladı. Bu durum Hibrit ders programlarını ortaya çıkardı. Hem uzaktan hem de yüz yüze yapılan eğitime hibrit eğitim, bu ders programlarına da hibrit ders programı denmektedir. 

Seyreltmiş ders programı için her şeyden önce müfredat ve yıllık planlarda bir seyreltilmeye gidilmesi gerektiğini unutmayalım. Yıllık planlarda kazanımların azaltılmasıyla işlenecek konu sayısı azaltılır. Bu sayede;

  • Yüz yüze ders saatleri azaltılabilir.
  • Ders saatleri azalacağı için duruma göre sınıflar ikiye hatta üçe bölünebilir. Böylelikle metrekare başına düşen kişi sayısı uygun rakamlara kolaylıkla çekilebilir.
  • Bu sayede sınıflarda sosyal mesafenin korunabilmesi için uygun fiziksel şartlar hazırlanmış olur.
  • Seyreltmiş eğitim planlamasında bazı derslere uzaktan devam edilebilir. Bu sayede yüz yüze eğitim de fiziksel şartların iyileştirilmesi sağlanabilir.

Eğer hibrit bir eğitim modeli ile seyreltilmiş ders programına geçilirse, planlamaları yaptıktan sonra akla gelecek ilk soru öğretmenlerin kadroları bundan nasıl etkilecek?

Ders saatlerin yapılacak bir düşme, normale dönüşe kadar bazı branşların ders yükünü oldukça düşürecektir. Ancak bunun geçici bir düzenleme olduğunu unutmayalım. Bu nedenle bu planlama norm kadrolarını muhtemelen etkilemeyecektir. Ancak ek ders ödemeleriyle ilgil muhtemel bir değişiklik sürpriz olmayacaktır.

MEB yayınladığı yazılar ve genelgelerle Talim terbiye kurulunun ders çizelgesine göre liselerde haftada 40, ortaokullarda 35 , ilkokullarda 30 saat ders esas dedi. 

Seyreltiilmiş modelde hibrit ders programlarına geçildi. 

Ancak MEB bunu yaparken de Norm kadrolara göre hareket edilmesini , belirlenene sınırların aşılmamasını da tembihledi. 

 İşte sizler için hazırladığımız örnek hibrit ders programı. 
Tıklayıp indiriniz

ÖRNEK 1HİBRİD DERS PROGRAMI 9A.pdf

ÖRNEK 2HİBRİD DERS PROGRAMI 9-B.pdf

ÖRNEK 3HİBRİD DERS PROGRAMI 9-C.pdf

ÖRNEK 4HİBRİD DERS PROGRAMI 9-D.pdf

ÖRNEK 5HİBRİD DERS PROGRAMI 9-E.pdf

ÖRNEK 6HİBRİD DERS PROGRAMI 9-F.pdf

DERS PROGRAMI 2 İÇİN TIKLAYINIZ HİBRİD DERS PROGRAMI 9-A1.pdf