Yeni yıl öncesi, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi ile ilgili tarifler özellikle yılın o günlerinde oldukça fazla aranıyor. Mükellef bir yılbaşı sofrasının veya ağır bir davet sofrasının ağır toplarından olan hindi ile iligli çeşitli yemek tariflerini sizler için hazırladık.

Hindi Haşlama (Düdüklüde) Tarifi İçin 

Malzemeler; 1 paket hindi 4 büyük patates 4 soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz 4 su bardağı su

İlk önce hindilerimizi temizleyip düdüklümüze koyuyoruz. Üstüne 1 ltye yakın su koyalım. Daha sonra soyduğumuz patatesleri 4’e bölerek biraz kalın şekilde doğrayalım. Hindi suyumuza atalım ve soğanlarıda aynı şekilde doğrayıp atalım. İsteğe bağlı olarak miktarlarını arttırabilirsiniz. Sıvı yağımızıda ekledikden sonra düdüklümüzü kapatalım. Kaynayınca bi yarım saate yakin pişirelim. Ve servise hazır. İsteğe bağlı pul biberle de servis edilebilir. 

Fırında Hindi

Malzemeler; 1 kg hindi eti 10-15 adet soğan Tuzot Karabiber Pul biber 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Soğanlar piyazlık doğrayalım. Fırın tepsisine alalım sıvı yağ, karabiber, pul biber, tuzot atılıp karıştıralım. Yıkadığımız hindi etlerini de aynı şekilde baharatlayıp soğanların üzerine koyup 170 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirelim.

Patlıcanlı Hindi Sote 

Malzemeler; 250 -300 gr kuşbaşı Hindi 1 kutu konserve közlenmiş patlıcan 5-6 tane taze soğan Zeytinyağı tuz

Hindi kuşbaşını soteleyin. Pişince konserve közlenmiş patlıcanı ekleyin. İki çevirin taze soğanları ekleyin. Fakat fazla pişirip rengini attırmayın.

İç Pilavlı Hindi Kaplama

Malzemeler; 1 adet orta boy hindi (4-6 kg ) Kekik, zeytinyağı 1 kaşık salça 1 kaşık yoğurt Tuz

İç pilav: 4 su bardağı pirinç Kuş üzümü Dolmalık fıstık Dolmalık badem 3 orta boy soğan Hindi ciğeri (kuşbaşı veya kıyma) Karabiber, pul biber, tuz

Hindi ister bütün ister parçalayarak düdüklüde 1 saat veya normal tencerede 2 saat haşlanır. İç pilav için soğanlar doğranarak az sıvı yağda kavrulur. Kavrulan soğanlara hindi ciğeri eklenir ve kavrulmaya devam edilir. (ben çocuklardan dolayı kıyma halini tercih ettim) Badem, fıstık ve kuş üzümü, tuz, karabiber, pul biber ve yıkanan pirinçler de eklenerek üzerine 4 su bardağı hindinin haşlama suyundan dökülür ve kısık ateşte pilav pişirilir. Haşlanan hindinin üzerine zeytinyağı ve kekik karıştırılarak 20 dk marine edilir. Fırın tepsisine alınan hindinin altına ve yanlarına pişen iç pilav konulur. Hindinin üzerine (ben kolay servis etmek istediğimden dolayı hindiyi parçaladım) Yoğurt, salça, zeytinyağı, pul biber ve kekik karıştırılarak sürülür. Yaklaşık 20 dk fırına verilerek üzerinin kızarması sağlanır. Pilavın yanmaması için isterseniz pilavını fırından çıkarınca ekleyebilirsiniz.