İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları gündemdeki yerini aldı. İçişleri Bakanlığı 3.546 adet personel alımı başvuruları 17-21 Haziran 2022 tarihleri arasında alındı. Yayınlanan kılavuza göre başvurusunu yapanlar şimdi gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe çevirdi. Peki, İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Değerlendirme sonuçlarına itirazlar; 30 Haziran- 01 Temmuz 2022 tarihleri arasında hafta içi (09:30 17:30) mesai saatleri arasında, İlgili Sınav Komisyonlarına yazılı olarak, itirazda bulunulan hususların belgelendirilmesi şartı ile kabul edilecektir.

Bu bilgiler referans alındığında sonuçların 1 Temmuz sonrası ilan edilmesi ön görülüyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI MÜLAKATI NE ZAMAN?

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara ait sınav yeri, tarihi ve saat bilgileri ve ilgili diğer bilgilendirmeler e- Devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden yapılacaktır. Ancak sınav tarihi henüz belli olmadı. Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra mülakat tarihlerinin açıklanması öngörülüyor.

Adaylar yapmış oldukları tercih sıralaması ve KPSS puanları göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirme sonrası sadece bir il/ Bakanlık merkez ve pozisyon unvanı için sözlü sınava katılacaktır.Bakanlık merkez teşkilatında ilan edilen pozisyon unvanları için Bakanlık Sınav Komisyonunca, taşra teşkilatında ilan edilen pozisyon unvanları için ise Ek-2 sayılı listede gösterilen ve 12 ilde oluşturulan Bölgesel İl Sınav Komisyonlarınca, Bakanlığımızca ayrıca www.icisleri.gov.tr internet adresinde duyurulacak tarihte eş zamanlı olarak sözlü sınavlar gerçekleştirilecektir.

Adayların sözlü sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve onaylı kimlik belgelerinden (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya geçerlilik süresi bitmemiş pasaport) herhangi birini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Söz konusu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacak olup, bu adaylar konu ile ilgili olarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.