2022 Kurban Bayramı tatili milyonlar tarafından merak ediliyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Kurban Bayramı ile 15 Temmuz arasındaki 2 günün tatil edilmesi için beklentiler artmış, Kabine’de bayram tailinin uzatılması değerlendirilmişti. Kurban Bayramı tatili alınan kararla uzatıldı. Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinde olan kamu bankalarının çalışanları Kurban Bayramı sonrası 13-14 Temmuz tarihlerinde idari izinli olup olmadıklarını araştırıyor. Peki, Kurban Bayramı sonrası idari izinde bankalar açık olacak mı? İdari izinde bankalar açık mı? 13-14 Temmuz idari izinde bankalar çalışacak mı? İşte bayram tatili ile ilgili detaylar…

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı, Arefe günü 8 Temmuz'da başlıyor. Kurban Bayramı'nın 1. günü ise 9 Temmuz Cumartesi günü idrak edilecek. Bayram 12 Temmuz’da sona erecek. 13-14 Temmuz tarihleri de bayram sonrası idari izin kabul edilecek. Sonrasına denk gelen 15 Temmuz ve haftasonu ile birlikte tatil 9 gün olacak.

İDARİ İZİNDE BANKALAR AÇIK MI?

Kurban Bayramı ile 15 Temmuz arasında kalan 2 günde (13-14 Temmuz) memurların idari izinli sayılacak. Ancak 13-14 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm bankalar çalışacak. Tüm iş yerlerinin kapalı olmasına rağmen bankaların açık olma nedeni olarak uluslararası finans takvimi gösterildi. Türkiye uluslararası finans dünyasına entegre olması nedeniyle  bir yıl öncesi resmi tatil günlerini tüm dünyaya ilan ediyor. Bu nedenle son dakika idari tatiller bankacıları kapsamıyor.