Tam kapanma sürecinin planlandığı gibi normal süreçte 17 Mayıs'ta son bulması bekleniyor fakat, Kabine toplantısından çıkacak karar da merak uyandırdı. Kabine toplantısı kapanma sürecine etki edecek mi?

İçişleri Bakanı Süleyman soylu açıklamasında konu hakkında henüz bir değerlendirmenin olmadığını belirtmişti. Kabine öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'da açıklamada bulundu. Kısıtlamalar devam edecek mi?

Koronavirüs tablosundaki vaka sayısında yaşanan artış sonunda alınan 17 günlük tam kapanma kararının 17 Mayıs'ta bitmesi bekleniyor. Diğer taraftan vatandaşlar bayram sonrası kısıtlamaların devam edip etmeyeceğini araştırıyor. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakın çevremiz başta olmak üzere dünyanın tamamını etkileyen bu tehditle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diyerek "İnşallah salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı bir açıklamada ''Tam kapanmanın 19 Mayıs'a uzaması konusunda böyle bir değerlendirmemiz yok. Kapanma sonunda yapılacak kabinede adımlarımızı belirleyeceğiz.'' ifadelerine yer vermişti. Bu nedenle 19 Mayıs'ta yasak olup olmayacağı hakkında henüz bir açıklama  bulunmuyor.

Kabine toplantısı sonrasında yapılacak açıklama ile tüm sorular cevap bulacak. Şimdi gözler kabine toplantısına çevrildi.