Yenilenen İstanbul seçimlerinde yeniden Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım, önceki gün katıldığı iftardakadroya geçen taşeronlar ile KHK’dan yararlanamayarak kadroya geçemeyen taşeronlarhakkında konuştu.

İstanbul’da BEM-BİR-SEN’in iftarına konuk olanİBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, vatandaşlarla sohbetinin ardından 4/D statüsünde kadro alan taşeronların enflasyon farkı ile 696 sayılı KHK’ya rağmen kapsam dışı kalarak kadro alamayan taşeronlarla ilgili konuştu.

KADRO ALAMAYANLARA SÖZ
İftar programında kürsüde konuşma yapan Yıldırım, yaptığı konuşmada İBB bünyesinde 84 bin çalışanın olduğunu söyledi. Bunlardan bir çoğunun sözleşme ile kadroya geçtiğini söyleyen Yıldırım, 30-70 hesabından dolayı bazı işçilerin kapsam dışı kaldığına işaret etti.

Taşeronlar ile ilgili söz veren Binali Yıldırım, kadroya geçemeyen taşeronların yaşadığı haksızlıkları gidereceğini söyledi.

ENFLASYON FARKI
Kadro alan taşeronların sorunlarına da değinen Yıldırım, KHK ile kadroya geçenlere şimdiye kadar enflasyon farkı verilmediğini, fakat bu haksızlığın giderileceğini ve taşeronların maaşın seyyanen 635 lira ilave olacağını söyledi.

Yöneticilere ve sendika başkanlarına da seslenen Yıldırım; “Bu haksızlığı giderin” ifadelerini kullandı.