Eğitim Bir Sen İstanbul 3-4ve 6 Nolu Şube Başkanları İdris Şekerci, Erol Ermiş ve Talat Yavuz  ve şube  yöneticileri dün Silivri'de devam eden Harp Akademileri İstanbul Ana Davasına katıldılar. 

Duruşmada öğlen arası verildiğinde Hainlerin ve yakınlarının tahrik edici hareketleri Duruşmaya katılan vatanperver insanları ve şehit gazi yakınlarını çileden çıkardı. 

Darbeci hainlerin hezeyanlarla dolu ifadelerinin ardından Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris ŞEKERCİ bir yazı yazdı. 

İşte Şekerci'nin o yazısı;

BİR HAİNİ DİNLEMEK ZOR ZANAATMIŞ
Dün Silivri'dedik.İstedik ki 'Hain 15 Temmuz Darbe Girişimi' davalarına tanık olalım ve mümkünse sanıkların pişmanlıklarını(!) seyredelim. Gün boyu 1 kişiyi dinlemek zorunda kaldık.Adamda pişmanlık ararken bulduğumuz pişkinlik ilaveten mahkeme heyetine akıl öğretmeler katlanılacak gibi değildi.

Hava binbaşı rütbesi ile giydiği tulum kıyafetine koyacak cebi olmadığı için(!) elinde tuttuğu silahıyla denizci komutanı terör saldırısı(!)sandığından mütevellit özel aracıyla korumaya gittiği,komutanın korumasının karşı çıkmak istediği ve paniklediği için vurmuş olabileceği(!) gibi daha bir çok hezeyana tanık olduk.Allah var mahkeme heyeti tekerrür eden tüm hikayelerini dahi dinliyordu.

Takım elbise giydirilmiş bu zatı dinlerken birlikte davayı takip ettiğimiz arkadaşın 'İyi de madem mahkeme gün boyu 1 kişiyi dinleyecek 100 küsur sanığı mahkemeye niye getiriyor?!' mealindeki soru kafama takılmadı değil..Kişi başına düşen 1'den fazla avukat ve salonun yarısını dolduran sanık yakınları ile yeterince psikolojik destek alan bu darbecilere bir de diğer sanıkların mahkeme salonunda hazır edilmesi şehit yakınlarını ve davayı takip eden bizleri tahrik ederek 'Adil yargılama hakkımız elimizden alındı!' hezeyanlarına epeyce malzeme oluşturabilecek bir zemin teşkil ediyordu sanki..


Alkışlar eşliğinde öğleden önceki duruşmadan çıkan sanıklar için yeterince motivasyon imkânı vardı maalesef!...

Darbeyi onlar değil de biz yapmışız gibi zehaba bile kapılabilecek bir psikolojik ortamda geçen duruşmada ifade veren sanık nihayet onca 'bilmiyordum,haberim yoktur,hatırlamıyorum' gibi yuvarlamaları arasında bir klişe ifadesiyle kendini ele verdi.

Ben dahil bir çok izleyicinin dikkatini çeken bu ifade bariz FETÖ'cü repliği idi.
'Sebepler Dairesi ' FETÖ nün önemli örgütlenme yeri olan MEB'de çalışan bizlerin sıkça duyduğu badem bıyık kadar belirleyici bir nişane idi.

Er yada geç bu davalar sonuçlanacak;bize düşen sabırla davaları takip etmektir.Psikolojik harp teknikleri doğrultusunda tertip edilen darbeci yakınlarının tahriklerine kapılmadan ve darbecilerin masum rollerine yatan taktiklerini umursamadan sonuna kadar bu duruşmaları tarihe tanık oldum olmak için takip etmeliyiz.

İdris ŞEKERCİ / Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı

ÖZEL HABER

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net