Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve kamuoyunda toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı hedefleyen, 'Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi' (ETCEP)’nin sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda ülke geneline yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılıyor.

Peki 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ne Duyarlı Okul' nedir?

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen 'Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi' (ETCEP) kendisini, 'Temel olarak, kamuoyunda toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı amaçlar. Proje faaliyetleri özelinde ise eğitim sisteminin tüm bileşenlerine toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını yerleştirmeyi hedefler.' olarak tanımlıyor.

Milat Gazetesi Yazarı Ufuk COŞKUN : 'ETCEP projesini ilk yazan ve gündeme taşıyan biri olarak ETCEP Projesi Üzerinden Bakan Selçuk'a Vurmak Haksızlıktır' dedi.

'ETCEP projesini ilk yazan ve gündeme taşıyan biri olarak yazıyorum. Bu proje, 2014 - 2016 yılları arasında gerçekleştirilip tamamlanmış bir projedir. Buradan Bakan @ziyaselcuk a vurmak haksızlıktır. Biraz hakkaniyetli olun. Şimdi mi aklınıza geldi ETCEP?' dedi.

Ufuk COŞKUN Ailesiz Toplum Projesi balıkl yazısında Projenini 2011 yılında uygulamya geçtiğini ifade ederek şunları yazmıştı:

..............

Mevcut aile modelinin değiştirilmesi hedefleniyor. Bunun için son elli yıldır, yeni/farklı aile formlarını(eşcinsellik) toplumlara dayatıyorlar. Bu dayatmaların anahtar kelimesi ise “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”.

Şimdi size ilk olarak İstanbul’da, Türkiye’nin ve 44 ülkenin 2011 yılında imzaladığı dünya çapında bir sözleşme olan “İstanbul Convention (Sözleşmesi)” adlı anlaşmadan bir madde okuyacağım. Mezkûr anlaşmaya göre;  “Toplumsal cinsiyet, toplum tarafından yüklenen ve sosyal olarak kurgulanan roller, davranışlar ve eylemler” anlamına geliyor.

TV’lerde de “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” projesi tam gaz devam ediyor. Öyle ki birçok çizgi filmde karakterlerin cinsiyetlerini birbirlerinden ayırmak oldukça zor.

Diziler, sinemalar, subliminal mesajlarla yüklü yönlendirme haberleri ile ünlülerin “Yeni birliktelik formuna uygun” ilişkileri özendirici bir dille medya üzerinden topluma taşınarak her türlü çarpık ilişki zihinlerde meşrulaştırılıyor. Küçük yaşta kendi “özgür seçimini yapmış” çocuk haberleri sosyal medyada düzenli aralıklarla yer alıyor. Peki, neden önlem almıyoruz?  Aile, Türk toplumunun temeli değil miydi?

 Ajanskamu / Özel Haber