Ömer Fethi Gürer, proje kapsamında okullarda 1 milyon 437 bin adet tablet bilgisayar dağıtıldıktan sonra uygulamanın değiştirilmesinin nedenini de sordu. 

Gürer’in önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitimde FATİH Projesinin, çok sayıda farklı bileşeni ihtiva etmesi, kapsamının özgün nitelikte olması, proje kapsamının birden fazla türde alım türünü içermesi sebebiyle, proje bileşenlerinin temini için daha pratik ve zamanı en verimli şekilde kullanacak modeller üzerinde durulduğunu ifade etti. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 2010'da başlatılan Fatih projesi 58 ihale ve 110 doğrudan alımın ardından 1 milyon 437 bin tablet dağıttıktan sonra uygulamayı değiştirmesi nedendir? Bu süreçte ne kadar tutar harcama yapılmıştır?

Fatih projesi dağıtılan bozuk tablet sayısı kaçtır? Klavyeli bilgisayar projesi ile tablet projesi iptal mi edildi? Proje için yerli ve milli yazılım, donanım, geliştirme süreci böylece sona mı ermiştir? Yeni bilgisayarlar hangi işletim sistemi sahiptir? Proje ilkokullarını da kapsamakta mıdır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.