Önümüzdeki dönemde öğrencilerin projelerinin, başarılarının ve becerilerinin öne çıkmasını istiyoruz' dedi. AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığınca parti genel merkezi fuaye salonunda düzenlenen 'Gençlerin Gözünden Eğitimde Kademeler Arası Geçiş Çalıştayı'nın açılış konuşan Yılmaz, bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını hatırlattı.

EN GÜZEL YILLAR HEBA OLUYOR TEOG'un kaldırılmasını değerlendiren Bakan Yılmaz, öğrencilerin 8'inci sınıfta gireceği sınav için 6'ncı sınıfta çalışmaya başladığını belirterek, en iyi beceri kazanma dönemi olan 12-16 yaş gençlerin, sınav için uğraştıklarını ifade etti.

Yılmaz, bu dönemde öğrencilerin spor yapmadıklarına ve sosyal etkinliklere katılmadıklarında obeziteyle karşılaştıklarına ve aile içi iletişimlerinin zarar gördüğüne dikkati çekti. Yılmaz, şöyle devam etti: 'Okullarımızın aldığı patentlerle, verdiği projelerle çağın gerektirdiği becerileri öğrencilere kazandırıp kazandırmadığı hususunda öne çıkmasını istiyoruz. Sınav, öğrencilerin neyi bilmediğini değil, neyi bildiğini ölçmelidir. Ona göre yetenekleri tespit edip, daha iyi yönlendirme yapılmalıdır diyoruz.'

Yeni Akit