Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, iftiralara sarılanların sendikacılığı unuttuğunu gördüklerini söyledi.

Genel Başkan Memiş, 'Tarlada izi olmayanları, yıllarca sorunlardan nemalanan sendikacılığı unutmuştuk. Eskişehir’de iftiraları ile arzı endam ettiler. Gördük ki iftiralara sarılırken sendikacılığı da unutmuşlar. Bir sendikacının asli görevini yapmasını, çalışanları çalışma ortamlarında ziyaret etmesini eleştirir olmuşlar.

“Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans” diyerek başlattığımız sağlıkta şiddetle mücadele yolculuğunda beyaz kod uygulaması dahil, pek çok yasal ve idari tedbirin alınmasını sağlayan Sendikamızı, şiddetin kaynağı olarak karalayanlara insaf demek beyhude çaba biliyoruz.

Sağlık-Sen, sağlık çalışanları nerede ise, orada olmaya devam edecektir. Bütün çalışma alanlarımızda, sahada sağlık çalışanlarının yanında, sorunlarını tespit etmeye, takip etmeye, çözüm aramaya devam edecektir.

Eskişehir Şube Başkanımız, şehir hastanemiz çalışanlarını ziyaret etme hakkını yasalardan, sendikal gücünü sorunlarına çözüm bekleyen sağlık çalışanlarından alarak sendikal sorumluluğunun gereğini yapmıştır.' dedi.

İftiralarına ortak ettiği hekim arkadaşımız başta olmak üzere, Hastane yetkilileri ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin beyanlarına rağmen, şube başkanımızın şahsında 250 bin üyesi bulunan Sağlık-Sen teşkilatına iftira atanlara sesleniyorum diyen Memiş, 'Utanmayı bilmeyen, iftiralara sarılarak mevzi kazanma ihtirasına kapılanların sonu; neye, kime hizmet ettiğinden bihaber şekilde, iftiralarında boğulmak olacaktır. Sağlık-Sen sadece ve sadece sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının en yetkin sesi ve gücü olarak yoluna devam edecektir.' diye konuştu.