OHAL kapsamında kamudan ihraç edilenler ve kapatılan dernek, vakıf, sendika gibi kurumların itirazları için kurulan ve Temmuzdan itibaren çalışmalarına fiilen başlayacağı belirtilen Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun başvuruları, “ihraç ve kapatma” tarihine göre ele alacağı öğrenildi. 


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kanun hükmünde kararname ile işten çıkarılan bir öğretmenin başvurusunu komisyonu adres göstererek iç hukuk yolları tüketilmediği gerekçesiyle reddetmesinin ardından gözler OHAL İnceleme Komisyonu’na çevrildi. 685 sayılı KHK ile 23 Ocak’da kurulan ve bu KHK’ya göre 1 ay içerisinde oluşumu öngörülen komisyonun üyeleri, ancak geçtiğimiz mayıs içinde belirlenebilmişti. Son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından da komisyonun başvuruları temmuz itibarıyla almaya başlayacağı belirtilmişti. 


Temmuz itibarıyla fiilen çalışmalarına başlayacak komisyonun, mücraatların nerelere nasıl yapılacağı, ne şekilde ele alınacağına ilişkin çalışma usul ve esaslarına yönelik yönetmelik hazırlığını tamamlama aşamasında olduğu ve söz konusu yönetmeliğin çok yakın bir zamanda Resmi gazete’de yayımlanacağı belirtiliyor. Bu çerçevede komisyonun mağduriyet iddialarıyla ilgili dosyaları, “başvuru” tarihine göre değil, “ihraç” ve “kapatma” tarihini baz alarak görüşeceği öğrenildi. 
Komisyonun çalışmalarında kullanacağı bilgisayar yazılım programının da hazırlandığı öğrenilirken, komisyona destek verecek uzman personelin de alımına başlandığı nihai aşamada yaklaşık 100 civarında bir personelin istihdam edileceği bildirildi. 

Komisyon üyesinin kardeşi FETÖ’den ihraç edilmiş!

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’na seçilen 7 üyeden biri olan Milli eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Merkez Atama Daire Başkanı Mustafa İkbal’in öğretmen kardeşi Hüseyin İkbal’in KHK’larla FETÖ’den ihraç edildiği ortaya çıktı. Mustafa İkbal kardeşinin FETÖ soruşturmaları kapsamında ihraç edildiğini doğruladı.

Milliyet

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net