15 Temmuz Darbe Girişimi tozu dumanı arasında açılan öğretim yılının ilk dönemini gergin ve sıkıntılı olarak tamamladıklarını ifade eden Cansel GÜVEN;  eğitimin, ülkenin genel gündeminden bağımsız düşünülemeyeceğinin altını çizdi.

“Bu dönem, ne yazık ki yaşadığımız terör olayları nedeniyle yasla, yaşla, kaygıyla aktı gitti. Bahar yarıyılı tüm eğitim camiası için huzur, başarı ve mutluluk getirsin” şeklinde konuşan Sayın GÜVEN; hakkında bir soruşturma yürütülmeden, bir davaya konu olmadığı halde mesleğinden uzaklaştırılan öğretmenlerin durumundan duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi. Eğitimcilerin siyaseten özgür, tarafsız davranmaları gerektiğini söyleyen GÜVEN; “terör bağlantısı ciddi bir suçtur, iddia olarak kalamaz, sorgusu ve yargılaması yapılmalı” demiştir. Bu kapsamda idari ve cezai işlemlerin hukuka uygun olarak, eksiksiz uygulanması gerektiğinin altını çizen Cansel GÜVEN; “bir KHK veya tebliğ ile yürütülen işlemlerin eksik bırakılan yanı savunma hakkıdır” dedi. Öğretmen ihtiyacının niteliği belirsiz ücretli, geçici işçilerle karşılanmasına tepki gösteren GÜVEN, soruşturmaların yürütülmesi, atamaların yapılması talebini yinelemiştir. 

Karne heyecanına gölge eden tüm eksikliklerin ve gölgelerin kaldırılması için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen GÜVEN; nitelikli öğretmeni öğrencisiyle buluşturmanın gereğini vurgulayarak mülakatla sözleşmeli öğretmen atama yanlışına tepki gösterdi. Tatil dönemi içinde sonuçlanacak olan özür grubu atamalarında anayasal güvencedeki temel haklara dikkat çeken GÜVEN; “tayinlerde puan yarıştırmayın, il ve ilçe hakkını teslim edin” şeklinde konuştu.

Sendika olarak müfredat değişikliklerini raporlaştırarak, üyelerimizin talep ve beklentilerine yanıt vererek geçireceğimiz bu 15 günlük tatilde tüm eğitim çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin dinlenebilmesini, iyi bir tatil yapmasını umut ediyoruz. Yeni döneme sağlık ve huzurla kavuşmak dileği ile iyi tatiller diliyoruz.

 

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği