Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar yaklaşan kurban bayramından dolayı yazılı basın açıklaması yaptı. 
Bayraktutar; Bayram tatilini beş yıldızlı otellerde heder etmek yerine sılai rahim yapıp büyüklerimizin elini öpelim ifadelerini kullandı. 
Toplumun kucaklaşmaya ihtiyacının olduğu bu günlerde kenetlenmek, bir ve bütün olmak varken, ihtiyaç sahiplerinin kapısını  çalmak, analarımızın babalarımızın elini öpmek dururken, bu tatili ailelerimizden uzakta otel odalarında geçirmek büyük bir kayıptır. 


KURBANA ZULÜM ETMEYİN 


Kurban bayramında dikkat edilmesi gereken hususların başında kesilecek olan kurbana zulüm etmemenin başlıca husus olduğu ifade eden Bayraktutar 
Belediyeler bir çok alanda kurban kesme yerleri oluşturmaktalar. Kesilecek olan kurbanı ehil insanların kesmesi gerektiğine dikkat çeken Bayraktutar belediyelerin dışında kendi yöntemleri ile kurbanını kesmeye çalışan bireylerin kazalarla kendilerine zarar verebileceği de unutulmamalıdır dedi.
DİNİNİMİZDE TEMİZLİK EN ÖNEMLİ HUSUSTUR
Kurban bayramlarında hayvan leşlerinin kontrolsüz atılması ciddi hastalıkları beraberinde getireceği gibi toplumu rahatsız eden çevre kirliliğine de sebep olmamalıyız. Sevap işlerken bir başkasına zulüm yapmak dinimizde yoktur ifadelerini kullandı. 


KURBAN CEHENNEM ATEŞİNE PERDE OLUR 


“Kim ki gönül hoşnutluğuyla ve kestiği kurbanın sevabını Allah’tan umarak kurban keserse, bu onun için Cehennem ateşine karşı perde olur”  sözlerini hatırlatan Bayraktutar; 
Kurban nisabına malik olan kimsenin kurban kesmesi vacibtir. Zaruretsiz kurban kesmemek günah olur. Kurban kesmesi vacibken, içindekilerin kurban kesmediği ev, inleyerek, sahibine beddua edip, (Kurban kesmediğin gibi, Cenab-ı Allah sana iyilik yapmayı nasip etmesin!) der. O ev, o yıl belalara duçar kalır. Kurban kesenin evi ise memnun olur, sahibine hayır dua eder. Bu bakımdan kurban kesmeyi bir nimet bilmeliyiz. 


Kurban kesen Müslüman, kendini Cehennemden azat etmiş olur.


Bu bayramın bütün hissiyatımızda kardeşliğe vesile olması için, mazlum coğrafyalardaki acıların dinmesi için, dünya genelinde islama karşı başlatılan savaşların sonlanması için bir vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz eder. Bütün müslümanların Kurban Bayramını canı gönülden kutlarım