Eğitim- Sen Bursa Şubesi, lise öğrencisi 16 yaşındaki Hasan Çan'ın, arkadaşı Nilüfer Acar'ı sınıfta tabancayla vurup öldürdükten sonra intihar ettiği olayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, her iki öğrencinin hem arkadaşlanna, hem sınıf öğretmenine, hem rehberlik servisine, kendileri için hayatin anlamının olmadığını ve canlanna kıyacaklannı defalarca söylediklerini, Nilüfer Acar'ın daha önce yazdığı intihar mektubundan ise sınıf öğretmeninin haberdar olduğunu öne sürüldü.

Bursa'mn merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Hürriyet Anadolu Lisesi'nde geçen Cuma günü meydana gelen olayla ilgili Eğitim- Sen Bursa Şubesi açıklama yaptı.

Okuldaki adli ve idari soruşturmanın sağlıklı sürdürülebilmesi, delillerin karartılmaması için ilgili müdür, müdür yardımcıları, rehber öğretmen ve sınıf öğretmenlerinin açığa alınmasının istendiği açıklamada şöyle denildi: Yaptığımız tesbitler sonucu soruşturmanın iki ayrı boyutunu tesbit ettik. Bunlardan birincisi, olay günü yaşanan ihmaller zinciri.

Okulun normalde açılış saati 09.00, öğrencilerin okula almış saati 08.30 olmasına rağmen, öğrenciler saat 08.10'da hiçbir kontrolden geçmeden içeri girmişlerdir. Okulu müstahdemler açmış ve öğrenciler okula müstahdemler tarafından alınmıştır.

Okul idarecileri saat 09.00 dan sonra gelmişlerdir ve bu görüntüler kameralarda kayıtlıdır. Olaya, nöbetçi öğretmenler silah seslerini duyunca sınıfa çıkarak müdahale etmiştir. Olayın ikinci boyutu ise bu iki öğrencinin yaşadıkları sıkıntıların bir yılı aşkın süredir bilinmesi. ■ DHA

HaberEKSPRES Gazetesi

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net