Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Türkiye’de özel okul sayısının 10 bine yaklaştığını belirterek, özel okullara devam eden öğrencilerin toplam öğrenciye oranında ciddi bir atış yaşandığını, bu artıştaki en büyük etkenlerden birinin ise özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği olduğunu kaydetti.

Desteğin başladığı 2014-2015 öğretim yılından bu yana yaklaşık 3 milyar 500 bin lira destek ödemesi yapıldığını hatırlatan Tekin, 302 bin 740 öğrencinin hala destek kapsamında olduğunu söyledi.


FETÖ/PDY iltisakı nedeniyle 2016-2017 öğretim yılında bin 64 okulun kapatılmış olmasına rağmen aynı sürede bin 22 yeni özel okul açıldığını belirten Tekin, Türkiye’de özel okulculuğun sağlam bir yapıya sahip olduğunu ve özellikle son yıllarda ciddi bir ivme kazandığını ifade etti.


Özel okulların Türk eğitim sisteminin önemli bir parçası olduğunu, devletin üzerindeki kamu hizmeti verme yükünü önemli ölçüde hafiflettiğini vurgulayan Tekin, özel okulların, program geliştirme kabiliyetleri, sahip oldukları özgün ve üretken mekanizma itibarıyla yeni eğitim modelleri geliştirme noktasında da eğitim sistemimize çok ciddi katkılar sunduğunu belirtti.