Geçtiğimiz Hafta 16 İlde bir özel okul markası olan bir yayınevine ait denemelerde Cumhurbaşkanımıza yakışıksız ifadelerin soru olarak yer aldığı deneme sınavının yaptırıldığı ve üstüne üstlük de para toplandığı haberlerinin basında yer almasının ardından MEB bu deneme sınavlarına ve yayınlara tekrar yasak getirdi.

Sene başında tartışma konusu olan ve Okullarda yardımcı kaynak kitap aldırılabilceğinin açıklanmasının ardından bu yayınlara ve denemelere tekrar yasak getirilmesi kafaları karıştırmış durumda.

Basında da çıkan bu haber ve iddilarda da dile getirildiği üzere MEB bürokratları arasında yayınevleri üzerinden bir kavga ve çekişme mi var? sorularının sorulmasına neden oldu. 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı  imzalı gelen en son yazıda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında kullanılan, kullandırılan yardımcı materyal ve sınavlarla ilgili uyarıda bulunan yazıda;

Yardımcı kaynak, test kitabı, tatil kitabı vb kaynakların okullarda bulundurulmaması, aldırılmaması uyarısında bulunuldu.

Diğer taraftan yerel imkanlarla DYK'larda Milli Eğitim'in yayınladığı ücretsiz testlerin ve deneme sınavların dışında yayın ve faaliyetlerden yararlanılmaması istendi.

İşte MEB'in Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Kaynak Kitap ve Ücretli Deneme Sınavını ve bunların okullarda bulundurulmasını dahi yasaklayan yeni yazısı;

 

R

 RESMİ YAZIYI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Ajanskamu/Özel Haber