Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 16.06.2017 tarihinde Batman’da STK temsilcileri ile istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Özgür Eğitim-Sen’i temsilen Batman Özgür Eğitim-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer katıldı.

Sevinçer toplantıda Bakan Müezzinoğlu’na Özgür Eğitim-Sen’in gündemdeki üç önemli konu ile ilgili görüşlerini iletti.

Sevinçer’in toplantıda Bakan Müzezzinoğlu’na ilettiği görüşler şöyle:

1- Öğretmen alımlarındaki mülakatlarda yaşanan adaletsizlikler kamu vicdanında çok ciddi tepkiye neden olmakta olup bu mülakatlar derhal kaldırılmalıdır.(Eğitim kurumları yöneticiliklerinde ve diğer tüm alımlarda uygulanan mülakatlar dâhil olmak üzere)

2- Eğitimde sorunlar devam ediyor. Bu çerçevede TEOG ve PİSA sonuçları ile UNİCEF'in yayınladığı eğitim değerlendirme raporuna göre eğitim sistemimiz SOS veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli vurguladığı “eğitimde iyi değiliz” söylemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ciddiye alınarak gereği yapılmalıdır.

3- FETÖ ile mücadelede mağduriyetler yaşandığı somut örnekler verilerek ifade edilmiş, bu mücadele yürütülürken haksızlık ve hukuksuzluğa izin verilmeden adil bir şekilde daha hassas davranılması gerektiği belirtilmiştir.

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net