01.12.2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, 16.12.2006 tarih ve 26378 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda; 13.03.2017 tarihli ve 2017/10010 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, 03.07.2017 tarih ve 30113 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile değişiklik yapılmıştır.  

Yapılan ilgili değişikliğin 1. Maddesiyle,  “ders görevleri hariç olmak üzere” ibaresi “ders görevleri ile” şeklinde değiştirilmiş, 5. Maddesiyle aynı Kararın 15 inci maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarında yer alan “ek” ibareleri madde metninden çıkarılmıştır. Değişiklikle yapılan bu düzenlemeler ile işletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri yüz yüze eğitim tanımı kapsamına alınmış olup, işletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan görevler, eğitim öğretim yılı içinde mesai saatleri dahilinde, aylık karşılığı ders görevi olarak verilebilecektir.

Dolayısıyla ek ders görevi kapsamında olmadığından, ek ders ücreti ödenmeyecektir. Kaldı ki, işletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan görevlerin yüz yüze eğitim kapsamında değerlendirilmesi yerinde değildir.

Türk Eğitim Sen olarak, değişiklikle getirilmiş olan yukarıda belirtilen ilgili maddelerin, yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali talebiyle Danıştay nezdinde dava açtık.

İlgili Dava Dilekçesi İçin Tıklayınız 

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net