Gündemi değerlendiren Eğitim-BirSen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, doçentlik sözlü sınavlarında hala FETÖ'cü jürilerin bulunduğuna işaret ederek, üniversitelerin FETÖ'den temizlenmesi gerektiğini ifade etti. üniversitelerde FETÖ temizliği hala bitmedi Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, doçentlik sözlü sınavlarında hala FETÖ'cü jürilerin bulunduğuna işaret ederek, üniversitelerin FETÖ'den temizlenmesi gerektiğini söyledi 

16 Nisan Referandumu ve Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan 4. Dönem Toplu Sözleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitimciler Birliği Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, referandumun yeni Türkiye'nin doğum günü olduğunu söyledi. 16 Nisan'da yapılan referandumla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Metin, '16 Nisan referandumu, 2002 Kasım seçimleri ile başlayan Türkiye'nin normalleşmesi ve vesayetin geriletilmesi sürecinde nihai aşamadır. Referandum, Yeni Türkiye'nin doğum günüdür. Milli Türkiye mensupları ile Müesses Nizam- Küresel Akıl arasında cereyan eden referandumda, millet kadim basireti ile nihai noktayı koymuştur' dedi.

ÜNİVERSİTELER FETÖ'DEN TEMİZLENMELİ

Üniversiteler, içindeki FETÖ artıklarını biran önce atık haline getirerek 2023-2071 Türkiye vizyonu için bilim üretme, insan kaynağı yetiştirme işlevine işlerlik kazandırmalıdır diyen Başkan Metin, 'Doçentlik sözlü sınavlarında hala FETÖ'cü jürilerin bulunuyor olması, Yabancı Dil Sınav Sonuçları, bilim sınavları, hakemlikler, kadro tahsis süreçleri,

TÜBİTAK, TEKNOKENT, Kalkınma Ajansları gibi kuruluşlar üzerinden yürütülen projelerin hala kontrollerinin yapılmamış olması bir kastı gösterse de, 16 Nisan ile başlayan Yeni Türkiye'nin bu kasta dayalı iradeyi bertaraf edecek, karamsarlığımızı giderecek potansiyele sahip olduğunu biliyoruz' ifadelerini kullandı. Üniversitelerin 1982 model askeri vesayetin ürünü bir kanunla yönetildiğini aktaran Başkan Metin, 'Kasım 2016'da 676 sayılı KHK ile rektör seçiminin cumhurbaşkanı tarafından doğrudan atama sisteminin tesisi ile öldürücü bir darbe indirilmiştir. Bununla birlikte 1980 darbesinin ruhu yükseköğretim sistemine hala hakimdir. 2547 sayılı kanun tarihin çöplüğüne atılarak Yeni Türkiye vizyonuna uygun bir yükseköğretim sistemi-kanunu tasarlanmalıdır' sözlerini dile getirdi.

TOPLU SÖZLEŞME DÖNEMİ

Ağustos ayında yapılacak olan 4. Dönem Toplu Sözleşmelerinde üniversite boyutunda taleplerinin ne olacağı hakkında bilgi veren Başkan Metin, 'Akademisyenler üzerinde demoklesin kılıcı gibi duran süreli sözleşme sisteminden vazgeçilmelidir. Doçentlik Sözlü Sınavı kaldırılmalıdır. Akademik unvan ile idari kadro tahsisi arasında doğrusal bir ilişki kurulmalıdır. Araştırma görevlilerinin görev tanımı yapılmalıdır. Eğitim uzmanlarının akademik teşvik sisteminde mağduriyetleri giderilmelidir' diye konuştu.

Mesut ERCÜMENT/ Konya Hakimiyet

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net