Öğretmene Duygusal Mektup Örnekleri

Kıymetli öğretmenim,

Size olan saygımı ve sevgimi daha kolay anlatabilmem için siz öğretmenler sayesinde öğrendiğim okuma yazma bilgimi kullanarak size mektup yazmak istedim. Bir insana bir şeyler anlatmak oldukça zordur; çaba gerektirir, sabır gerektirir. Oyun çağındaki birden fazla çocuğu aynı sınıfta toplayarak bir şeyler öğretmek saygı duyulması gereken bir durumdur. Yaptığınız meslek gerçekten kutsal, size ne söylesem, nasıl teşekkür etsem hakkınızı ödeyemem.

Evimden sonra ikinci evim olan okulumu sizin güler yüzünüz, samimiyetiniz sayesinde sevdim. Her gün o kadar neşe dolu ve sevinçle bizi karşılıyorsunuz ki dersinizi severek dinliyorum. Sizin de bizleri sevdiğini çok biliyorum. Bazen o kadar sizi kızdırmamıza rağmen yine bağırmaya ceza vermeye kıyamıyorsunuz. Saygı kazanılan bir davranıştır demiş büyüklerimiz. Siz bizim hem sevgimizi hem saygımızı hakkınızla kazandınız. Hepimiz sizi mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ödevlerimizi eksiz yapmaya dikkat ediyoruz, düzenli olmaya çalışıyoruz, kılık kıyafetimize özen gösteriyoruz.

Dersi severek dinlememizi sağladığınız için, bizi hayata hazırladığınız için yeri geldiğinde şefkatinizle içimizi ısıttığınız için, her birimizle teker teker ilgilendiğiniz, sorunlarımıza kol kanat gerdeğiniz için iyi ki varsınız. Öyle mucizevi bir göreviniz var ki bir çocuğun hayatını değiştirmekte payınız büyük. Benim gelecek planlarımı netleştirdiniz. Yeteneklerimi keşfetmemi sağladınız. Hayata farklı açılardan da bakabilmeyi öğrettiniz. Bardağın dolu tarafını görmemi sağladınız. İnsanları affetmeyi öğrendim sayenizde, insanların hata yapmaya da haklarının olduğunu önemli olanın hatalarından gerekli dersi çıkarmak olduğunu öğrendim mesela. Bize karşı gösterdiğiniz sabır ve hoşgörü sayesinde sabırlı olmayı öğrendim.

Bilgi birikimimizin artmasını sağlarken karakterimizi de şekillendirdiniz. Her birimizi evladınız gibi sahiplendiniz sorumluluklarımızı sırtlandınız. Bizi bilginizle donattınız. Geleceğe hazırladınız. Güçlüklere karşı durmasını, engellerle karşılaşınca yılmamayı öğrettiniz. Sayenizde kendime en büyük yatırımım olan kitap okuma alışkanlığını edindim. Okumanın her gün düzenli okumanın, bilinçlenmenin, sorgulamanın, araştırmanın insanın ne denli hayatını değiştirdiğini öğrendim. Siz bizleri aydınlatan ışıksınız, iyi ki beni de aydınlattınız. İyi ki geleceğime şekil verdiniz. Benim, ben olmamı sağladığınız için sonsuz saygı ve sevgimi sunuyorum.

Öğretmene Mektup
Sevgili Öğretmenim,

Öğretmenler en değerli varlıklardır. Bilgiye her zaman ışık olmuşlardır. Bizleri cahillikten kurtarıp, aydınlığa ileten onlardır. Öğretmenler bizi geleceğe hazırlayan, hedeflerimize ulaşmamıza sağlayan en önemli yol göstericilerimizdir.

Öğretmenim, siz de çok iyi bir öğretmen ve daha da önemlisi çok iyi bir insansınız. Bize dersleri en eğlenceli ve en öğretici şekilde anlatıyorsunuz. Bütün bilgileri bizi hiç sıkmadan öğretiyorsunuz. Ders zamanı ders anlatıp, oyun zamanı oyun oynatıyorsunuz. Yorulduğumuzda dinlendiriyor, bizi esprilerinizle güldürüyorsunuz. Sayenizde hiç sıkılmadan öğreniyoruz. Hiçbirimizi ayırt etmeden eşit seviyor, hepimizle ilgileniyorsunuz. Bizim için emek harcayıp karanlık yolumuza ışık oluyorsunuz. Bu yüzden çok iyi bir insan ve muhteşem bir öğretmensiniz. Derslerinizi sabırsızlıkla bekliyor ve çok seviyoruz. Bunun tek sebebi sizsiniz.

Öğretmenim, biliyorum bir gün yollarımız ayrılacak. Ancak biz sizin ışığınızdan ilerlemeye devam edeceğiz ve siz hiç durmadan, yorulmadan başka öğrencilere ışık olmaya devam edeceksiniz.

Sevgilerimle…

Öğretmene Mektup
Serkan Şahin – Şehit Öğretmen Mehmet Ali Durak Ortaokulu – Ankara/Yenimahalle
Öğretmenlere Mektup Yarışması Okul Birincisi
Kaynak: https://www.okulhaberleri.net/ogretmenime-mektup-konulu-kompozisyon-yarismasi-1507930

Öğretmenler Günü Mektubu
Bugün öğretmenler günü… Öğretmenim sizin bizler için harcadığınız emeği, gösterdiğiniz çabayı, sergilediğiniz  fedakarlığı bir güne sığdırmanın olasılığı var mı? Tabi ki imkansız. Sadece bir gün değil, bütün günler sizin gününüz olsa yine de bir öğretmenin kutsal görevinin karşılığı olamaz.

Öğretmenim en önemli amacınız bilgilerinizi, tecrübelerinizi bize aktararak doğru, dürüst, ahlaklı bireyler olmamızı sağlamak. Zorlu hayat mücadelesine bizi en iyi şekilde hazırlayıp, yaşamımızı kendi ayakları üzerinde duran, özgüveni yüksek, okuyan, araştıran, kendisine ve çevresine yararlı kişiler olarak sürdürmemizi sağlamak. Biliyorum ki bizim için elinizden gelenin fazlasını yapıyorsunuz. Öğretmenim söz veriyorum, bende sizin gibi hoşgörü ve şefkat sahibi, güler yüzlü, iyi kalpli bir birey olabilmek için elimden gelen çabayı göstereceğim.. Sizin beni aydınlattığın gibi bende yaşamım boyunca çevremi aydınlatıp insanlara doğru yolu göstermeye çalışacağım.

Öğretmenim bugün sizin gününüz. Bize yaptığını onlarca şey için binlerce kez teşekkür ediyorum. Size bir gün değil yaşadığımız her gün minnettar kalacağız. İyi ki varsınız. İyi ki benim öğretmenim olmuşsunuz. Benim için çok değerlisiniz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Sevgilerimle…

Öğretmenler Günü Mektubu
S.A Konyaaltı/Antalya
Öğretmenler Günü İçin Mektup

Öğretmene Mektup İlkokul
Sevgili Öğretmenim,        

Bu mektubu sizin sayenizde yazabiliyorum. Siz bana okuma ve yazma öğrettiğiniz için… Dünyadaki tüm güzellikleri sevmeyi önce ailemden sonra sizden öğrendim. İyi ki benim öğretmenim olmuşsunuz. Sizi ömrüm boyunca hep saygı ve özlemle anacağım. Benim yoluma ışık tutarak yoluma devam etmemi sağlıyorsunuz.

Okula ilk başladığım günü hatırlıyorum da anne babamdan ayrı kalacağım için çok endişeliydim. Aynı zamanda bir öğretmenim olacağı için ne kadar sevinçliydim. alfabeyi öğrenmek, okuyup yazmak, şarkılar söylemek, paylaşmayı öğrenmek ve daha bir sürü bilgi sığdırabilmek  aklımıza…Ne kadar etkileyiciydi benim için. İçim içime sığmıyordu sanki. Ve sonra siz girdiniz hayatıma. Dünyanın en iyi öğretmeni, benim ikinci annem ve babam. Bana yol gösteren sıcacık kucağınıza, tıpkı onlarca çocuğu aldığınız gibi beni de sığdırdınız. Yüreğiniz o kadar büyüktü ki orada hepimize yer vardı. Hepimiz bir anda çocuklarınız olmuştuk. Hiç korkmuyordum sanki yıllardır sizi tanıyor gibiydim. O an anladım ki birini sevmek için nedene ihtiyacımız yoktu. Belki hep birlikte olamayacağız ama şunu biliyorum siz bizi o kadar çok seviyorsunuz ki ben her zaman sizi yanımda hissedeceğim.

Siz de emin olun ki öğretmenim bu küçücük kalbimde sizi tüm benliğimle kucaklıyorum. Sizi çok ama çok seviyorum. Siz benim canım öğretmenimsiniz…

Öğretmene Mektup İlkokul
Öğretmenime Mektup Temalı Yarışma
Öğretmene Mektup Örnekleri İlkokul Kısa
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/egitim/10-bini-askin-ogrenciden-ogretmenlerine-mektup-41505163

Öğretmene Mektup Ortaokul
Sevgili Öğretmenim,

Bazı insanlar arasında görünmez bir bağ oluşur. Bu bağ sevgi ile kurulan bir köprüdür. Aramızda o kadar güçlü bir bağ olduğunu hissediyorum ki öğretmenim. Bazen şaşırıyorum neden böyle hissediyorum. Neden bu kadar size değer veriyorum diyorum. Sonra benim için, bizler için yaptıklarınız geliyor aklıma. Öğrencilerinize karşı sürekli gülümseyen yüzünüz. Her derdimizde bizler için nasıl çabaladığınız geliyor. Bizlere ne kadar çok şey öğrettiğiniz geliyor. Derslerinizin ne kadar eğlenceli geçtiğini hatırlıyorum. Sonra diyorum ki kendi kendime siz bu sevgiyi sonuna kadar hak ediyorsunuz. Umarım size layık bir öğrenci olabilmişimdir.

Öğretmenim, sayenizde neden kendimizi geliştirmemiz gerektiğini, hayattaki amaçlarımızın ne olduğunu ve bu amaçlar doğrultusunda ilerlerken nasıl davranışlar sergilememiz gerektiğini çok daha iyi anladım. İnsan ne için ve hangi amaç uğruna olduğunu bildiği zaman çok daha bilinçli, çok daha disiplinli çalışabiliyormuş. Gün ve gün yeni şeyler öğreniyoruz. Sayenizde sürekli kendimizi geliştiriyoruz. Size söz veriyorum, tıpkı sizin istediğiniz gibi kendi ayakları üzerinde durabilen, vatanına milletine faydalı, kendine ve çevresine saygılı, hiçbir zaman doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmayan bir evladınız olacağım.

Şunu bilmenizi isterim ki hayatım boyunca davranışlarınız ve öğretileriniz benim için bir rehber olacak. Zihnime ve kalbime ektiğiniz tohumlar, yeşerip tüm yaşamımı kaplayacak. Benim için çok değerlisiniz. Sizi çok seviyorum.

Sevgilerimle…

Öğretmene Mektup Ortaokul
S. A. – Konyaaltı/Antalya
Öğretmene Mektup Uzun

Öğretmene Mektup Lise
Sevgili Öğretmenim,

Öğretmenim siz öğrencilerin geleceğini aydınlatan bir ışıksınız. Bizlerin geleceğine giden yolda öğretmenler en önemli faktördür. Siz öğrencilerin yol göstericisi, kılavuzlarısınız. Öğretmen bilginin kaynağıdır. Öğretmensiz okul, susuz bir hayata benzer.

Atatürk’ün, “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” sözü  öğretmenlerin Ata’nın gözündeki yerini göstermiştir. Biz yeni nesiller öğretmenler sayesinde bilgili, ahlaklı, dürüst, kendi ayakları üzerinde duran bireyler olacağız. Yeni nesiller öğretmenlerin eseridir. Baş öğretmen Atatürk en büyük öğreticimizdir.

Öğretmenler toplumda en saygın insanlardır. Çünkü onlar hiçbir karşılık beklemeden sevgi ile bizleri yetiştiriyorlar. Yediden yetmiş yediye hepimiz bugün sahip olduğumuz bilgi ve becerileri öğretmenlerimize borçluyuz. Eğitime ve öğretime kendini adamış öğretmenlerimiz olmasaydı asla bugüntkü refah ve huzura sahip olamazdık. Tüm öğretmenlere sevgi, saygı ve minnet ile…

Öğretmene Mektup Lise
Kaynak: http://buyukesenceortaokulu.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/54/15/732427/fotograf_galerisi_1154153.html?CHK=846e66f8943bcf7fe9198c39ae644a72

Öğretmene Teşekkür Mektubu
Üzerimdeki Emeği Bitmeyen Sevgili Öğretmenim,

Mektubuma başlarken en güzel dileklerimi size sunmak isterim. Okulumuzun ilk açıldığı gün sınıfımıza güneş gibi doğdunuz. Bizi bilgilerinizle aydınlattınız. Geleceğimize ışık tutarak hayatımızın akışına yön verdiniz. Kimi zamana bir anne baba, kimi zamanda bir koruyucu oldunuz.

Sizin hakkınızı ödeyemem. Bizleri bilgili, başarılı, kendi ayakları üzerinde durabilen birer birey olarak görmek için elinizden geleni fazlasıyla yapıp ilgileniyorsunuz. Bize yaşantımızda mutlu olmamız ve  hayat mücadelesinde başarıdan başarıya koşmamız için disiplinli ve çalışkan olmamız gerektiğini öğrettiniz. Bu satırları sizi ne kadar çok sevdiğimi anlatmak için yazıyorum ama hiçbir söz size olan sevgimi anlatmama yetmiyor.

Hatırlıyorum da ilkokula başladığımda, ne kadar da ürkek ve çekingendim. Ayrıca annem ve babam yanımda olmadığı için biraz da korkuyordum. Ama siz beni o şefkatli kollarınıza alıp bütün korkularımı unutturdunuz. Benim ikinci annem babam oldunuz. Bir problemim olduğunda sizinle paylaşacak kadar yakın oldunuz. Bildiğim her şeyi siz öğrettiniz. Bizi yoktan var ettiniz. Bizleri topluma faydalı, ayakları üzerinde durabilen birer birey yapmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.

Böylesine kutsal bir görevi başarıyla yerine getirdiğiniz için size kendim ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız canım öğretmenim. Sözlerime son verirken şunları söylemek isterim. Yüzünüzden o muhteşem gülümsemeniz ve kalbinizdeki merhametiniz hiçbir zaman solmasın. İyi ki varsınız canım öğretmenim…

Sevgilerimle…

Öğretmene Teşekkür Mektubu
Dilara Taşdemir – Süleyman Çelebi İlkokulu – Sarıyer/İstanbul – Öğrenciden Öğretmene Güzel Mektup Örnekleri
Kaynak: https://twitter.com/yer_celebi/status/1253313390279303168

Öğretmene Veda Mektubu
Benim Biricik Öğretmenim,

Elleri sıcacık biri vardı. Kalbi de elleri kadar sıcaktı. O benim öğretmenimdi, bitanemdi her şeyimdi. Öğretmenim bizlere bir anne sevgisi bir ile baktınız. Hep üzerimize titrediniz. Şefkatinizi bizden hiç esirgemediniz.

Okula başladığım ilk günü hatırlıyorum da. Nasıl da korku dolu gözlerle bakıyordum size. Yanıma gelip elimi tutmuştunuz. İyice ürkmüştüm. Oysaki korkmamı gerektirecek bir şey yoktu. Şimdi düşünüyorum da “Acaba” diyorum. “Neden Korkmuşum?”. Küçücüktüm daha minik kalbime sizi de koymuştum.

Artık ayrılık zamanı öğretmenim. Beni büyüttünüz, okuttunuz, öğrettiniz. Anne sevgisini aratmadınız. Yeri geldi sizi biraz kızdırdık. Yeri geldi, güldük eğlendik. Biliyorum, ben okuldan ayrılınca başkasına bakacak o gözler, başkasını ısıtacak o eller. Farkındayım, hakkınızı ödeyemem. Sadece bir çocuğun kalbine sığabilecek en büyük sevgileri önünüze koyup teşekkür ediyorum.

Öğretmene Veda Mektubu
Rumuz: Kırmızı Gül
4. Sınıf Öğretmene Veda Mektubu


Öğretmene Mezuniyet Mektubu
Sevgili Öğretmenim,      

Öğretmenim okumayı, yazmayı, sevgiyi, saygıyı, güzel sözleri kısacası bildiğim her şeyi siz bana öğrettiniz. Siz benim için ailem kadar değerlisiniz. Çok iyi kalpli, başarılı ve dürüstsünüz. Bütün çocuklarınızın bilgiye ulaşıp gelişmesi için canla başla çalışıyorsunuz.

Sizi ilk gördüğümde çok eğlenceli ve iyi kalpli biri olduğunuzu hissetmiştim. Çünkü siz daha ilk anda davranışlarınızla kalbinizin güzelliğini bize göstermiştiniz. Sınıftaki arkadaşlarımız yaramazlık yapsa bile kızmaz, şefkatiniz ve merhametinizle bize doğru davranışları öğretirdiniz. İyi ki varsınız. İyi ki bizim öğretmenimiz olmuşsunuz.

Şimdi eğittiğiniz kuşların yuvadan uçma vakti geldi. Hepimiz sizin sayenizde başarılı birer öğrenci olarak yolumuza devam edeceğiz. Sizin bize öğrettiğiniz gibi azim ve kararlılık ile çalışarak, her gün yeni bilgiler öğrenip kendimizi geliştirerek, kendi ayakları üzerinde duran bireyler olacağız. Size söz veriyorum. Her zaman kalbimizde yaşayacaksınız. Bize bugüne kadar verdiğiniz emekler için ne kadar teşekkür etsem az. Sizi çok ama çok seviyorum…

Öğretmene Mezuniyet Mektubu
S. A. Konyaaltı/Antalya
Öğretmene Yazılan Mektuplar

Öğretmene Mektup Duygusal
Öğretmenim…

Oysa ne çok söz vardı size söyleyeceğim. Hepsi yarım kaldı. Yaşadığımız bu zorlu süreçte, çok şey öğrendim ve farkına vardım. Meğer siz bana anne babamdan sonra can olmuşsunuz. Yokluğunuzda anladım.

Her sabah uyandığımda, sanki okula gidecekmişim gibi, sizi tekrar görebilecekmişim gibi bir heyecan kaplıyor içimi. Size, sizi anlatacak öyle çok cümlelerim birikmiş ki içimde. Yazmakla bitmez. Bana, yeri geldi anne oldunuz, yeri geldi bir arkadaş gibi yaklaşıp derdimi sordunuz. Düştüğümde kanayan yarama merhem oldunuz. Özledim öğretmenim. Hem de çok özledim..

Okullar açılsa keşke. Yine sınıfta heyecanla sizi beklesem. O anne sıcaklığındaki ders anlatışınızı dinlesem. Bana bakan o sevgi dolu bakışlarınızda, her yeni gün, yeni bilgiler öğrensem. Ne kağıda sığacak cümleler, ne de kalemimin yazacağı kelimeler yetmez size olan özlemimi anlatmaya.

Öğretmenim… Benim ilk cümlelerim.. İlk hayallerim. Sizdeki bilgi ve ışık ile yolumu buluyorum. Siz olmayınca yolumu kaybediyorum. İyi ki varsınız. Sizi çok seviyorum.

Öğretmene Mektup Duygusal
Nisanur Altıntaş – Süleyman Çelebi İlkokulu – Sarıyer/İstanbul
Öğretmene Duygusal Mektup Örnekleri
Kaynak: https://twitter.com/yer_celebi/status/1253313908678504452

Öğretmene Doğum Günü Mektubu
Değerli Öğretmenim,

Sözlerime başlarken en güzel dileklerim ile size mutlu bir yıl diliyorum. Doğum gününüz kutlu olsun öğretmenim. Yeni yaşınızda hep birlikte olmamız ve çok güzel vakit geçirmemiz tek dileğim.

Öğretmenim bende sizin gibi enerji dolu birisiyim, dersi sizin enerjiniz ile çok iyi anlıyorum. Enerjiniz hiç bitmiyor ve dersi hepimizin en kolay anlayacağı şekilde anlatıyorsunuz.  Öğrencilerinizin gelişimi için elinizden geleni yapıyorsunuz. Neşenizle, enerjinizle bizi de mutlu ediyorsunuz. Sizin sayenizde okulu artık çok daha fazla seviyorum.

İyi ki bizim öğretmenimizsiniz. İyi ki sizi tanımışım. Doğum gününüz kutlu olsun. Sizi çok seviyorum.

Öğrenciden Öğretmene Mektup
 

Anaokulu Öğretmenine Mektup
Canım Öğretmenim,

Karşılıksız sevgiyi, güler yüzü, merhameti anne ve babamdan sonra sizde tanıdım öğretmenim. Adeta benim ikinci ailem oldunuz.

İlk defa ailemden ayrılıyordum. Belki ilk başlarda biraz sizi zorladım ama zamanla sizi ve arkadaşlarımı çok sevdim. Şimdi hep sizinle ve arkadaşlarımla vakit geçirmek istiyorum. Sizi, arkadaşlarımı, oynadığımız oyunları, oyuncaklarımızı hiç bir zaman unutmayacağım. Hem oyunlar oynattınız hem de bizlere bir çok şey öğrettiniz. Sizin sayenizde sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı öğrendim. Artık renkleri ayırt edebiliyorum. Sayılar ne kadar da zor geliyordu. Siz öğrettikten sonra şimdi ne kadar da kolaymış diyorum. Düşünüyorum da ne çok şey öğrenmişim sizin sayenizde.

Sizi hiç unutmayacağım. Kalbimde yeriniz hep ayrı olacak. Kimseyi annem babam kadar sevemem diyordum. Oysa ne kadar çok yanılmışım. Sizi çok ama çok seviyorum.

Anaokulu Öğretmenine Mektup
S. A. – Konyaaltı/Antalya
Okul Öncesi Öğretmenine Mektup 

Öğretmene Özür Mektubu
Sevgili Öğretmenim,

Sizi andım yine öğretmenim. Aklıma beni okuttuğunuz yıllar geldi. Yine duygulandım düşününce. Saçlarınız, gözlerinizin rengi… Gözümün önünde canlandı yine.

Meğer bana ne kadar çok iyilik yapmışsınız.  Üzüldüğüm zaman bana ne kadar şefkat göstermişsiniz. Bir zamanlar eğitimi bu kadar çok önemsemezdim. Sonra sizi tanıdım. Siz öğrettiniz bana ayakta durabilmeyi. Bir sorunum olunca, söyle hemen halledeyim derdiniz.  Bir aralar bilmemiştim kıymetinizi. Çok şükür sizin sayenizde çok daha çalışkan, çok daha iyi biri oldum. Öğretmen her şeymiş meğer, kıymetini bilince… Şimdi baktım da ağarmış saçlarınız. Belki de ben yıpratmıştım sizi. Aklım başıma geldi şimdi. İyi ki siz varmışsınız da eğitmişsiniz beni.

Sizi üzdüysem özür dilerim öğretmenim. Affetmeniz dileğiyle… Bir de teşekkür borçluyum size o zorlu yıllar için.

Sevgilerimle…

Öğretmene Özür Mektubu
Şeyda Nur Kuzeytemiz – 6/A – Erzurum/Yakutiye – Öğretmenime Mektup Konulu Yarışma Birincisi
Kaynak: https://www.okulhaberleri.net/ogretmenime-mektup-konulu-kompozisyon-yarismasi-1507930

Öğretmene Mektup Kısa
Sevgili Öğretmenim,

Sizi çok özledim sizinle ilk tanıştığımızda korkmuştum, çünkü sizi tanımıyordum. Okulda olan herkese ve her şeye yabancıydım. Bundan dolayı korkuyordum, annem hep yanımda kalsın istiyordum ama sizi tanıdıkça hem korkum gitti hem de size olan sevgim arttı. Artık siz benim hayatımda çok önemli bir yere sahipsiniz.

Sizin sayenizde okumayı, yazmayı sayı saymayı, toplama ve çıkarmayı ve bunun gibi birçok şey öğrendim. Hatırlıyorum da ilk anne ve babamın hatta abilerimin adını yazıp okuyunca ne kadar mutlu olmuştum. Gördüğüm her yazıyı okuyup hiçbir yazıyı atlamak istemiyordum. Çok mutluydum, artık bende okuyabiliyordum.

Meğer siz bana ne kadar çok şey öğretmişsiniz. Size çok ama çok teşekkür ederim canım öğretmenim. Sizi çok seviyorum…

Öğretmene Mektup Kısa
Öğretmenime Mektup Temalı Yarışma
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/egitim/10-bini-askin-ogrenciden-ogretmenlerine-mektup-41505163

Öğretmene Mektup Örneği
Canım Öğretmenim,

Sizi ne kadar çok özlediğimi anlatamam. Keşke sizi  kocaman kucaklayabilsem. Sizi çok seviyorum. Siz bize okumayı, yazmayı, sevgi ve saygıyı öğrettiniz. Sizin eseriniz olan bizler, sizin yolunuzda, bize öğrettiklerinizle devam edeceğiz. Umarım bu sene bitmeden sizi görebilirim.

Şunu bilin ki, bu hastalık bitiğinde ilk arayıp ziyaret edeceğim kişi siz olacaksınız. Umarım sizinle sınıfta ders yapacağımız sağlıklı günler bir an önce gelir. Sizi çok ama çok özledim. Sizi ve arkadaşlarımı göremediğim için, okula gidemediğim için hayatımda büyük bir parça eksikmiş gibi hissediyorum. Bize ders anlattığınız günleri özlemle anıyorum. Anladım ki siz benim ikinci ailem, benden bir parça olmuşsunuz.

İyi ki benim öğretmenimsiniz. İyi ki varsınız. En kısa sürede kavuşmak ümidiyle…

Öğretmene  Mektup Örneği
Tuğçe Bartan – 4/B – Süleyman Çelebi İlkokulu – Sarıyer/İstanbul
Öğretmene Özlem Mektubu
Kaynak:https://twitter.com/yer_celebi/status/1253315115878961154