Genel Yönetim Kurulu, Denetleme, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelerinin katıldığı toplantıda, sendikal alanın sorunları ele alındı, son dönemde yapılan çalışmalar değerlendirildi, 2024 yılı içerisinde yapılması planlanan çalışmalara ve atılması gereken adımlara ilişkin istişareler yapıldı, eğitim çalışanlarının talepleri, sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

Açılışta bir konuşma yapan Genel Başkan Ali Yalçın, yönetici görevlendirme yönetmeliği değişiklik çalışmaları, Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin yer değişikliği talepleri, üniversite idari personelinin merkezi yer değişikliği başta olmak üzere, eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarına değindi.

Üyelerinin, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin emeğini değerli kılmak, ekmeğini büyütmek ve özgürlüklerini genişletmek için ortaya koydukları mücadelenin sadece çalışma hayatıyla sınırlı olmadığını, toplumsal hayatın tümünü kapsadığını, bütün fertlere insanca, insan onuruyla yaşama imkânı sağlamayı da amaçladığını vurgulayan Yalçın, “Çünkü biz, asrın idrakiyle donanmış bir sivil toplum örgütüyüz. Bir yandan medeniyetimizi ihya etmek, diğer yandan da hakkı ve adaleti hâkim kılmayı hedef edinen bir bilincin inşası için sendikacılık yapıyoruz. Pek çok yasağın son bulması, elde ettiğimiz onlarca kazanım, örgütlü mücadelemizin eseridir. Tarihî kazanımlarla taçlandırarak ulaştığımız bugünkü nokta, birlikte yürüttüğümüz kararlı mücadelenin sonucudur. Biz, ter akıtarak, mücadele ederek, kol kola girerek, omuz omuza vererek, hak ederek geldiğimiz bu noktayı hiçbir zaman yeterli görmedik, görmüyoruz. Yeni dönemde de üye sayımızı artırmanın, kazanımlarımıza yenilerini eklemenin ve ufkumuzu büyütmenin derdi ile yol almaya devam edeceğiz” dedi.

Eğitim hizmet kolunda önemli kazanımlara imza attıklarının altını çizen Yalçın, şöyle devam etti: “Eğitim, çok dinamik bir alandır. Sürekli yenilenen bu alanda faaliyet gösteren bir sendika olarak, daha nitelikli ve verimli bir eğitim için çalışmalar yapmanın, eğitim çalışanları adına yeni kazanımlar üretmenin çabasındayız. Devam eden sorunların çözümüne dair çalışmalarımız, girişimlerimiz ve mücadelemiz sürmektedir. Üniversitelerde idari personelin yer değişikliği talebinin sağlanması ve alım gücünün yükseltilmesi, akademisyenlere tanınan haklardan idari personelin de faydalandırılmasının sağlanması, öğretmenlerin sıra tayinini de içeren adil ve kalıcı bir yer değişikliği sistemine kavuşması, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, ek göstergelerinde artışa gidilmesi, yönetici görevlendirme yönetmeliğinin bir an önce değiştirilmesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı fırsat görülerek ele alınması, kanundaki eksiklerin tamamlanması gibi birçok konu gündemimizdedir.”

Ali Yalçın, eğitimin; hizmetlisi, memuru, şoförü, öğretmeni ve yöneticiyle bir bütün olduğunu kaydederek, “Eğitimin kalitesi ve eğitimcilerin başarısı ancak bu ekibin uyumlu çalışmasıyla mümkündür. Sorunların çözümüne yönelik atılacak adımlarda bu bütünlük göz ardı edilmemelidir” şeklinde konuştu.

EBS Dijital Platform ile ilgili bir sunumun da yapıldığı toplantıda, katılımcılar söz alarak gündem maddeleri hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Eğitim Bir-Sen'den toplu halde istifa ettiler! Eğitim Bir-Sen'den toplu halde istifa ettiler!

7.? ?Dönem 2. Zorunlu Organlar Toplantımızı Gerçekleştirdik