Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS- 2024) başvuru süreci heyecanla bekleniyor. Üniversite hayali kuran binlerce öğrenci, YKS sınavlarına katılmak için başvuru tarihlerini merak ediyorlar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2024 YKS takvimi sonucunda, başvuru ve sınav tarihleri netlik kazandı. İşte 2024 YKS başvuruları ve sınav tarihleri hakkında detaylar:

2024 YKS Başvuruları Ne Zaman?
Öğrencilerin merakla beklediği 2024 YKS başvuruları için tarihler belli oldu. ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, 2024 YKS başvuruları 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak. Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

2024 YKS Sınav Tarihi
YKS sınavları, ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre gerçekleştirilecek. 2024 YKS'de Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran 2024 tarihinde, Alan Yeterlilik Testi ise 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.


Öğrenciler, bu tarihleri göz önünde bulundurarak sınavlarına hazırlıklarını planlayabilirler.

Başvurular Nasıl Yapılacak?
2024-YKS adayları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulaması üzerinden sınav başvurularını gerçekleştirebilirler. Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) kendileri çevrimiçi kayıt yaptırabilir ve sınavlara başvurularını bireysel olarak elektronik ortamda gerçekleştirebilirler.

Kaynak: Haber Merkezi

MEB Ehliyet sınavı şikayetleri çığ gibi büyüyor! MEB Ehliyet sınavı şikayetleri çığ gibi büyüyor!