Tüm Eğitim Öğretim hizmetleri sınıfı çalışanlarının üzerinde yüzde yüz mutabakatla anlaştığı bir husus 3600 ek gösterge.  Ak desen Kara deyicilerin bol olduğu memlekette bu kadar yüksek oranda mutabakat sağlanan başka da bir konu bulunamaz. MEB bu fırsatı kaçırmamalı, mutlaka değerlendirmelidir. 3600 ne kerametli bir sayıdır ki; Atanamayan öğretmenlerin, Emeklilikte tur bindirenlerin, Dede sevgisine hasret torunların, Bir Sınıf düşleyen ve atanamadı diye kız bile verilmeyenlerin derdine deva.

Yarım milyona yakın nitelikli, heyecanlı, yedek kulübesinde ısınmış, kaynamış hatta buharlaşma noktasına ulaşmış; koşmaya ve sınıflarını coşturmaya hazır bir topluluk varken. Heyecanını yitirmiş, gençlikle aynı dili konuşamayan ve adres belli olsun diye okulların yolunu tutan büyüklerimizi yormak nedendir. Onlar bizleri eğiterek; iş başına gelmemizi sağlayarak, bence görevlerini fazlasıyla yerine getirdiler. Artık bir sahil kasabasında bahçe ekip, çiçek sulayan ve torunlarına vakit ayıran insanlar olmalılar. Bugün bir anket yapsanız; Emekliliği hak etmiş ancak şu anki gelirlerinin yarısına denk gelen emekli maaşıyla geçinmeyi göze alamayan eğitimcilerimizin 3600 ek gösterge geldiğinde %90 oranında emekli olmayı isteyeceklerini görürsünüz. Emekli olanların yerine öğretmen atayabilir. Kanayan yaraya büyük oranda kabuk bağlatabilirsiniz.

Bugün geldiğimiz noktada eğitim müfredatının değiştirilmesi gerekliliği su götürmez bir gerçektir. Öte yandan eğitim fakültelerinde anlatılan; yeniden yapılandırmacılık, ilerlemecilik felsefi anlayışıyla, öğrencilerin bilgiyi alan, ezberleyen ve depolayan olmayıp; bilgiye ulaşan, sorgulayan ve yaparak yaşayarak öğrenmesi istenen öğrenci karşısında kapı gibi, eski usül öğretimden gram geri adım atmayan eğitimci ile karşılaşıyor. Siz istediğiniz kadar eğitim müfredatını değiştirin, yeni yeni akımlar icat edin; Onu uygulayan olmadıktan sonra başarı sağlayamazsınız. Her yıl yaklaşık 30 bin öğretmen atanır. Sizin yeni anlayışla yetiştirdiğiniz Öğretmen, Çarpık rehberlik mantığıyla çok geçmeden eskir, eskitilir. Siz yine başarı sağlayamazsınız. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmanın yolu eğitimden geçer. Bunu da eğitimcilerin desteğini almadan asla başaramazsınız. Ekonomik açıdan devletimize yük getireceğinden korkulan ek gösterge; Büyük resimden bakınca devlete, vatana ve millete fayda saylayacağı görülecektir.

Velhasıl 3600 ek göstergeyi talep eden güçlü bir sendika varken, Bu talepleri karşılayabilecek güçlü bir devlet ve hükümet varken; gelin torunları dedesiz, Sınıfları öğretmensiz, Gençleri işsiz bırakmayalım…