Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Eğitim-Bir-Sen’in zeminini teşkil eden gelenek ve bu geleneğin oluşturduğu medeniyet değerleri, karşılaşılan her yol ayrımında gidilecek yolu imleyen bir yeşil ışık olmuştur. Eğitim-Bir-Sen, kurulduğundan bu yana hiç yolunu şaşırmadan, çizgisinden sapmadan, duraksamadan hep ilerlemiştir. Bugün gelinen nokta son derece önemlidir, önemi nispetinde de tarihîdir.

Öğretmenlerin maaş, ek ders, ödül, terfi, izin, atama gibi konularda hak ettikleri değeri görmelerini; kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik ayrımının kaldırılmasını, öğretmenlerin mesleki gelişiminin yanı sıra görev ve yetkilerinde de ilerleme sağlayacak bir kariyer basamakları sisteminin kurulmasını istiyoruz.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının periyodik olarak yapılması, akademisyen, mühendis, müfettiş yardımcısı, şube müdürü gibi mesleklerde/görevlerde unvan, yetki ve sorumluluk boyutuyla ücret dengesizliklerinin giderilmesi, üniversite daire başkanlarının diğer kurumlardaki emsalleri ile aynı özlükte değerlendirilmesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılayacak şekilde düzenlenmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak bu sınıftaki personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda evrensel normları içerecek şekilde değişiklik yapılması ve toplu sözleşmede alınan kararın uygulanması başta olmak üzere birçok sorunu çözmek için ter akıtıyor, çalışıp çabalıyoruz.'' dedi.

Kadın öğretmene yumruk atan veli hakkında Türk Eğitim Sen'den tepki geldi Kadın öğretmene yumruk atan veli hakkında Türk Eğitim Sen'den tepki geldi