Kol Kola Hareketi ve Pursaklar Belediyesi işbirliği ile düzenlenen gecede şiir sevdalısı öğrencilerin sesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiirler seslendirildi. Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin başta olmak üzere yüzlerce davetli katıldı.  

TÜRK SİYASİ TARİHİNE YÖN VEREN O ŞİİR OKUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok sevdiği ve çeşitli programlarda sık sık okuduğu şiirler gençler tarafından seslendirilirken salonda duygu dolu anlar yaşandı. Programda sık sık “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde hapse girmesine neden olan ve Türk siyasi tarihinin değişmesini sağlayan Ziya Gökalp’e ait ‘Minareler süngü, Kubbeler miğfer’ adlı şiir, Ömer Bayram Telci tarafından okundu.

REİS’İN EN SEVDİĞİ ŞİİRLER OKUNDU

“Reis’ten Şiirler” adlı programda okunan diğer şiirler ise şöyle: “İbrahim Sadri’nin  ‘Bizim de yaşadığımız hayat kardeşim’ şiirini Tayfun Soğuksu, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Atiyi karanlık görerek, azmi bırakmak’ şiirini Esma Gül Yerlikaya, Arif Nihat Asya’nın ‘Dua’ şiirini Mümin Yaşar Yalçınkaya, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Zindandan Mehmet’e mektup’ şiirini Mücahit Yurtlu, Erdem Beyazıt’ın ‘Birazdan gün doğacak’ şiirini Zeynep Ilgın Susuzlu, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Canım İstanbul’ şiirini Emin Aslan Kömekçi, Sezai Karakoç’un ‘Ey sevgili’ şiirini Ahmet Zahit Saçı- Sefa Odabaşı, Esat Kabaklı’nın ‘Ez oğlum’ şarkısı ve ‘Vatan’ şiirini Ömer Bayram Telci seslendirdi. Birbirinden değerli isimlerin şiirlerini seslendiren gençler, performanslarıyla davetlilerden büyük beğeni topladı.

DAĞAŞAN; “BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ.”

Kol Kola Hareketi Başkanı Mustafa Dağaşan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan okuduğu şiirle hem kendi hayatının hem de Türk Siyasi Hayatının yönünü değiştirmiştir. Şiir sevdalısı bir Cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanımız seslendirdiği şiirlerle hem kendisinin hem de milletimizin duygularına tercüman olmuştur. Şiirle sonlandırıldığı düşünülen siyasi hayatını “Bu şarkı burada bitmeyecek!” diyerek sonraki süreçte yine şiirle taçlandırmıştır. Bugün bu “Reis’ten Şiirler” programı ile Türkiye’de kol kola bir ilki de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şiire ve edebiyata meyleden, değer veren bir gençliğin Büyük Türkiye’nin inşasında önemli yer tutacağını düşünüyoruz.” dedi.

ÇETİN; “YENİ ERDOĞANLAR YETİŞİYOR”

Program hakkında değerlendirme yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan örnek aldığımız ve Türkiye’ye gelmiş çok nadir liderlerden birisidir. Yavrularımızın liderimizi örnek alması o kadar hoş ki, yeni Erdoğanlar yetişiyor. İnşallah geleceğimizin teminatı olan gençlik bize ümit veriyor. Allah yollarını açık etsin. Allah ülkemize, milletimize ve devletimize bu yavrularımızı bağışlasın. Böyle güzel bir gecede Tebessüm Şehri Pursaklar’dan Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı selamlarımızı iletiyoruz. 16 Nisan’da sandıkları evet ile patlatacağız inşallah” şeklinde konuştu.” dedi. Ayrıca Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, duygu yüklü geçen programın ardından programı hazırlayan Kol Kola Derneği yöneticilerine ve öğrencilere emeklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.

 

Nazmi KOÇER / ANKARA

kamu haber, Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net