Coğrafyamızın kadim değerleri ile gençleri buluşturma amacında olan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen ve gençleri Efendimiz’in (s.a.s) ahlâkı ile buluşturmayı hedefleyen Siyer-i Nebi Yarışması, Türkiye genelinde 1 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Diyarbakır’da Selahaddin Eyyubi Lisesi’ne giden ve burada sınava dair açıklamalarda bulunan AGD Genel Başkanı Turhan, “Şu ana kadar ortaokul ve lisedeki 1 milyona yakın yavrumuz yarışmaya dahil oldu. Amacımız, Efendimiz’in hayatını hayatına tatbik edecek gençler yetiştirmek, onun mücadelesini gençlere aktarmaktır” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen “Gençler Kutlu Peygamber’in İzinde Siyer-i Nebi Yarışması” sınavı, Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. 90 dakika süren sınavda, ortaokul öğrencilerine test şeklinde 60, lise öğrencilerine ise 90 soru soruldu. Sınavda sorulan sorular, ortaokullarda, Ebul’l Hasan En Nedvi’nin “Son Peygamber Hz. Muhammed”, liselerde ise Dr. Şerafettin Kalay’ın “Âlemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed” adlı eserlerinden hazırlandı. Yarışmada birinciye 6, ikinciye 5, üçüncüye 4 tam altın ve kitap seti, ilçe birincilerine tam, ikincilerine yarım, üçüncülerine çeyrek altın ve kol saati hediye edilecek. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi’nce kent merkezi ve ilçelerdeki 195 okulda, “Siyer-i Nebi Yarışması” kapsamında sınav yapıldı. Sınava kentte yaklaşık 8 bin lise ve ortaokul öğrencisi katıldı. AGD Genel Başkanı Salih Turhan da sınavın yapıldığı okullardan Selahaddin Eyyubi Lisesi’ne geldi. Turhan, yaptığı açıklamada, AGD olarak her yıl Türkiye’nin il ve ilçelerinde Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan kitapları gençlere ulaştırdıklarını söyledi.

1 MİLYONA YAKIN YAVRUMUZ YARIŞMAYA DAHİL OLDU
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aldıkları izin doğrultusunda okullarda yarışma düzenleyip, hayırlı bir çalışma yaptıklarını dile getiren Turhan, 5 yıldır bu çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Gerçekleştirdikleri Siyer-i Nebi Yarışması’na öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini anlatan Turhan, yarışmada hedeflerinin gençler arasında birinci veya ikinciyi belirlemenin olmadığını vurguladı. Turhan, “Şu ana kadar ortaokul ve lisedeki 1 milyona yakın yavrumuz yarışmaya dahil oldu. Amacımız, Efendimiz’in hayatını hayatına tatbik edecek gençler yetiştirmek, onun mücadelesini, İslam’ı insanlara nasıl aktardığını gençlere aktarmaktır. Rabb’im bu gençleri vatanını, milletini seven, inancına sahip çıkan bir nesil olarak yetiştirmeyi nasip etsin. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, dizüstü bilgisayar, tablet, çeyrek altın, bisiklet ve kitap setiyle ödüllendirilecek” dedi.

İSTANBUL GENELİNDE 100 BİN ÖĞRENCİ SINAVA KATILDI
AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, İstanbul genelinde ortaokul ve liselerden 100 bin öğrencinin sınava katıldığını söyledi. Bulut, sınav için 3 ay önce çalışmaya başladıklarını belirterek, “Sınava girecek öğrencilerimize sorumlu oldukları kitapları dağıttık. Hz. Muhammed’in hayatını anlatan ortaokul ve liselere ayrı olmak üzere 2 farklı kitap dağıttık. Çocuklarımız bu süre içerisinde sınava hazırlandılar” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK BAŞARILI OLACAKLAR, İNANIYORUZ
Ülke genelinden sınava 1 milyon başvuru olduğunu ifade eden Bulut, Hz. Muhammed’in hayatının anlatılması ve anlaşılması bakımından bu sayının kat kat üzerinde öğrenciye ulaştıklarını dile getirdi. Sınavın uzman hocalar tarafından hazırlandığını aktaran Bulut, ‘’İnanıyorum ki, öğrencilerimiz çok başarılı olacaklar. Bizim gayemiz Peygamber Efendimiz’in hayatını, İslam dininin temeli olan sünneti çocuklarımızın en güzel şekilde anlamalarına vesile olmak. Bu sene sınavın beşincisi yapılıyor ve fevkalade bir ilgi var. Bunu farklı şekillerde de yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Sınav sonucu 1 ay içerisinde açıklanacak. Dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyeler kazanacaklar’’ dedi.

ÖRNEK BİR NESİL YETİŞTİRMEK HEDEFİMİZ
Malatya ve ilçelerinde düzenlenen “Siyer-i Nebi Sınav”ına katılım ise yoğun oldu. Sınav hakkında bilgi veren AGD Malatya İl Şube Başkanı Tayyar Emre, iyinin, ahlak ve maneviyatın hâkim olacağı, şuurlu bir gençlik için çalıştıklarını belirterek, “Bu yarışma ile ortaokul ve lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayacağız. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi Yarışması’ndan istifade ederek, mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı amaçlıyoruz’’ dedi.

MİLLİ VE MANEVİ BİR GENÇLİK
AGD Malatya Ortaokullar Komisyonu Başkanı Mücahit Özkan ise, “Sevgili Peygamberimiz’in hayatının daha iyi öğrenilmesi için küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok program, yarışmalar düzenlenecektir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirme derdindeyiz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, Peygamber Efendimiz’in razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

HEDİYELER ‘MEKKE’NİN FETHİ GECESİ’NDE VERİLECEK
Edirne’de ise üç bine yakın öğrencinin sınava girdiğini belirten AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, “Sınava giren tüm öğrencilere başarılar diliyoruz. Bu sınavın kaybedeninin olmayacağını tekrar hatırlatmak istiyorum. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini ‘Mekke’nin Fethi Gecesi’nde vereceğiz” ifadelerini kullandı.

BENİM EN ÖNEMLİ GÖREVİM MUALLİMLİKTİR
Siyer-i Nebi Sınavı’na ilişkin değerlendirmede bulunan Sivas İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, “Gençleri yetiştirmek için Peygamber Efendimiz’i daha fazla tanımamız gerekiyor. Çünkü O, âlemlere rahmet olarak geldiği gibi kendi ifadesiyle ‘Benim en önemli görevim muallimliktir’ dolayısıyla biz öğretmenlerinde en önemli rehberi ve biz öğretmenlerde peygamber mesleğini icra ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Milli Gazete