DİNİME SÖVEN BARİ MÜSLÜMAN OLSA!

Ankara Güvenpark'ta 36 vatandaşımızın canına, onlarca yaralıya mal olan canlı bomba saldırısının olduğu gün sosyal medyada Ensar Vakfı Kapatılsın diye bir tag açılmıştı. Ensar Vakfı'nda bir süre bazı çalışmalara katılmış ancak tecavüz suçlamasıyla tutuklanmış bir kişiden hareketle koskoca bir camia töhmet altında bırakılıyor, lince tabi tutuluyordu.

Bir kişiden hareketle bir camiayı topluca mahkûm etmek; genellemeci, toptancı yaklaşımın daniskasıdır. Hangi kesime yapılırsa yapılsın, toptancı yaklaşım lanetlenmelidir. Bu yaklaşım sahipleri yıllardır hiç değişmedi. Bunlara prim veren olduğu sürece de değişmezler. Bunlar hiç malzeme bulamadıkları zaman, karalayacakları camia adına pis işleri bizzat kendileri yaparlar. Yakın tarihimiz bunun örnekleriyle doludur.

Toptancı yaklaşımı doğru kabul ederek hareket ederseniz memlekette bir tane düzgün vakıf, dernek, STK, parti bulamazsınız. Çünkü her yapıda illa bir yanlış kişi bulunur. Toptancı yaklaşımcıların tuttuğu yol, yol değildir.

Ensar Vakfı kapatılsın naraları atan zihniyete yakından baktığınızda sapıklığın her çeşidini meşru kabul ettiklerini görürsünüz. Her türlü cinsel sapıklığı cinsel özgürlük olarak görürler. Memleketi Lûtî yapmak için her türlü yola başvururlar. Ancak kendileri gibi olmayan bir kesimde esasen kendilerinin de yaptığı bir yanlışı gördüklerinde kırmızı görmüş boğaya dönerler.

Gelelim madalyonun diğer tarafına: Toplumda bazı sapık eğilimler gitgide yaygınlaşıyor. Hiç ummadığınız insanlardan ummadığınız davranışlar sadır olabiliyor. O yüzden birilerine bir görev verirken çok ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Hakkında kesin bilgi sahibi olunmayan kişilere önemli görevler verilmemesi gerekiyor.

Önümüzdeki süreçte, camiamıza yönelik yalan ve iftiraya dayalı, istismar amaçlı provakasyonlara sıkça rastayabiliriz. Bu tür kampanyalar belli aralıklarla yapılacaktır. Birinci amaç, camiamızı itibarsızlaştırmaksa ikincisi amaç kendi yaptıklarını kamufle etmek, dikkatleri başka yöne çekmek, kendilerine yönelik tepkileri başka tarafa kanalize etmektir. Hal böyle olunca bize uyanık olmak, hata yapmamak ve koz vermemek düşüyor.

Son söz: Ensar Vakfı'nın yanındayız. Diğer kardeş STK'larımız gibi Ensar Vakfı da göz bebeğimizdir.