Müslüman bireyler olarak evlerimizi okullara dönüştürmeliyiz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız ilk ve temel eğitimini ailelerinde alacakları için Müslüman bir ailenin evi okul olmalıdır.

     Bugünlerde iğrenç bir vakıa sebebiyle ismi çeşitli spekülasyonlara konu olan Ensar Vakfı, gerçekte bir hayır-hasenat kuruluşu. Özellikle yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin vatan ve millet sevgisiyle dopdolu yetişmesi için eğitim-öğretim faaliyetlerine ağırlık veriyor. Bu meyanda başarılı öğrenciler yetişmesi için temel derslere yardımcı kitaplar hazırlıyor. Ekseriya dini neşriyata önem veren Ensar Vakfı hassaten imam-hatip nesliyle meşgul oluyor.

     Özelde imam-hatip nesline hitap eden Ensar Neşriyat Yayınları genelde de Müslüman ailelerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla İslami bilinci geliştirici yayınlar yapıyor. Ailemizle 52 Ders Kitapları Serisi toplumumuzun temeli olan aile kurumunu sağlam temleler üzerine oturtmak için hazırlanmış bir seri.

     Ailemizle 52 Derste Ahlak

     Ailemizle 52 Derste Peygamberimizin Hayatı

     Kur’an Işığında Ailemizle 52 Ders

     Hadisler Işığında 52 Ders

     Ailemizle 52 Derste İnanç Esasları

     Her bir kitapta 52 konu yer alıyor. Bir yılda 52 hafta olduğunu her hafta 1 derse yarım saatinizi ayırdığınızda 52 haftada bu seriyi tamamlamış ve ailenize temel bir eğitim vermiş oluyorsunuz. Bütün aile fertlerinin katılımıyla yapılması önerilen derslerde 3 farklı okuma türü öneriliyor.

  1. Haftada bir gün ders yapmak isteyenler Kur’an kitabı ile başlarlar, ikinci olarak Hadis kitabını daha sonraysa sırayla Ahlak, Peygamberimizin Hayatı ve İnanç Esasları kitaplarını okuyabilirler. Bu yöntemle yılda bir kitap okunacağı için seri beş yılda bitmiş olacaktır.
  2. kitapları dönüşümlü olarak okumak isteyenler için ilk hafta Kur’an, sonraki hafta Hadis ondan sonraki hafta Ahlak ve İnanç Esasları son hafta ise Peygamberimizin Hayatı okunabilir. Böylece dönüşümlü olarak beş kitap takip edilmiş olur.
  3. Haftanın beş günü ders yapmak isteyenler dönüşümlü olarak bu kitapları okuyabilirler. Böyle süre daha da kısalacaktır.

     Seride yer alan kitaplar, ailelerin yanı sıra cami görevlilerinin vaaz ve hutbeleri için de bir başvuru kitabı niteliğindedir. Din görevlileri bu kitapları cami derslerinde ya da Cuma vaazlarında yukarıda belirtilen usuller çerçevesinde takip edebilirler.  

     Gümüş Kalemler heyetinin hazırladığı bu güzide seriyi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri öğretmenleri, İHL Meslek Dersi öğretmenleri, Kur’an Kursu öğreticileri için de yardımcı ders kitabı olabilir. 52 Ders Serisi’nin kadınlar arasındaki okuma ve derslerde, apartman, aile ve iş toplantılarında da rahatlıkla okunabileceğini belirtmemiz gerekiyor.

     Hiçbir insanın kabul edemeyeceği aşağılık bir şahsın cürmünden dolayı bu günlerde gerçekte İslam düşmanı olan densizlerin adi saldırılarına maruz kalan Ensar Vakfı’na ve O’nun yan kuruluşu Ensar Neşriyata kınayıcıların kınamalarına aldırmadan doğru bildikleri istikamette yollarına devam etmelerini diliyoruz.

     Şurası unutulmasın ki bu millet Ensar kültürünü içselleştirmiş necip bir millettir. Dolayısıyla istikamet üzere olduğu sürece Ensar Vakfı’na da sahip çıkacaktır.

     Vesselam…