‘’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’’ Düsturunun bu topraklardan tasını tarağını alıp gitmesinin yansımasıdır öğretmene şiddet.

Öğrencileri için, bu ülkenin çocukları için gecesini gündüzüne katan ama yaptıkları görülmeyen bir olumsuz örneğin ise her gün televizyonlarda defalarca dönmesinin yansımasıdır öğretmene şiddet.

Kurulan şikayet mekanizmaları ile öğretmenin, öğrenci ve velilerin elinde bir oyuncağa dönmesinin yansımasıdır öğretmene şiddet.

Ne yaparsa yapsın amirleri tarafından takdir edilmeyen, motive edilmeyen öğrencilerin devasa sorunlarını çözmek için yalnızlaşmanın yansımasıdır öğretmene şiddet.

Hayatı ve Sevgiyi anlattığı öğrencilerine, tabletlerin, internetin, sosyal medyanın ölümü ve nefreti anlattığı ve sevdirdiği sanal yaşamın gerçekliğe yansımasıdır öğretmene şiddet.

Öğretmenlerin kendi çocuklarına hizmet etmek için var olduğuna inanan ve böyle davranan velilerin tavırlarının yansımasıdır öğretmene şiddet.

Altın kafeslerde sevgiden ve merhametten uzak yetiştirilen çocukların televizyon dizileri ile ergenliğini yaşaması ve sanal oyunlarla gelişimlerini tamamlamasının yansımasıdır öğretmene şiddet.

İftira ve tehditlere maruz kalan, öğrencilerini yangından kurtarmaya çalışırken, can güvenliğini yitiren korunmasız ve savunmasız kalmanın yansımasıdır öğretmene şiddet.

Doğruyu yanlışı öğretirken canla başla çalışan ancak fotomontajlarla bir anda ülkenin gündeminde olumsuz bir algıyla yer almanın yansımasıdır öğretmene şiddet.

Whatsaap gruplarında alay konusu olmanın aşağılanmanın her hareketi mercek altına alınıp yerden yere vurulmanın yansımasıdır öğretmene şiddet.

Bir türlü günümüze dönemeyen, gerçekleri göremeyen ve nostaljik çocukluklarını hatırlayarak nerde o eski öğretmenler diyerek, günümüz eğitimini ve öğretmenlerini değersizleştirmenin yansımasıdır öğretmene şiddet.

Bırakalım elleri öpülesi öğretmenlerimizi öğrencileri bir gelecek inşa etsinler.