Teröristler, 1516-1520 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması nedeniyle "Kurşunlu" diye de anılan, Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eseri camiye bir süre önce de uzun namlulu silahlarla ateş açmış, saldırıda caminin kapı, duvar ve camları zarar görmüştü. Yangını söndürmek üzere ilçeye itfaiye ekipleri gitmişler; fakat çatışmalar nedeniyle camiye müdahale edememişlerdi.

Bu topraklar üzerinde kardeşin kardeşe silah sıktığı görülmemişti. Bugün görülen tablo  bunu desteklemiştir. Öldürülenlerin boynunda asılı olan Davut yıldızı, haçlı işaretleri de aslında bize bir uyarı niteliğindedir. Emperyalist güçlerin bölge üzerinde hayata geçirmeye çalıştıkları oyunlara kanmayalım.

İnancınıza saldıran bu insanların, bizim inancımızla bir alakaları yoktur. Ne İslam’ın, ne imanın hakikatlerini bilmemekteler. Bilselerdi şuan ellerinde silah olmazdı, bilselerdi bu toprakları kan gölüne çevirmek için uğraşmazlardı, bilselerdi camilere saldırmaz, mescitleri ateşe vermezlerdi. Bu denli inançsız, vicdansız olan bu kişilerin bizden olmadığını boyunlarında ki ‘davut’ yıldızları göstermiştir. Yapılan tuzaklara, oyunlara kanmadan, gençlerimizi kandırmalarına izin vermeden, yıllarca bir ve birlik halinde yaşadığımız bu topraklarda dış mihrakların cirit atmasına izin vermeyelim. Onların iş birlikçilerini kendimizden uzaklaştıralım. Evlatlarımızın üzerinde duran kirli elleri kıralım. Vatanın bölünmez bütünlüğüne, aynı toprak üzerinde yıllarca yaşanılan kardeşlik hukukunu çiğnemek isteyenlere fırsat vermeyelim.

Bölgede bin bir zorlukla görev yapmaya çalışan din görevlilerimiz büyük tehdit altındalar. Camileri kendilerine hedef gösteren terör örgütleri, orada insanımızın bir biriyle yakınlaşmasını istemiyor. Birlik beraberliğin iman ve hakikatler etrafında olduğunu bilen bu art niyetlilerin tek derdi, bir olmamıza, birlik olmamıza engel olmaları. Unutmasınlar ki biz biriz ve hep birlikte Türkiye’yiz.

Bölgede bin bir zorlukla görev yapan, İslam’ın sembolü olan ezanın susmaması için, mücadele veren din görevlilerimizin yanındayız. Kardeşliğimize, dinimize kastı olanlar insan öldürmekten, ibadethanelerimizi yakmaktan geri kalmıyorlar. Bu saldırıları lanetliyoruz. Camilere saldıran, camilerde ibadet edilmesini engelleyen, camiye gidenleri ölümle tehdit eden kâfir zihniyeti lanetliyoruz.