"Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi.
Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.
Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,
Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!”

Herkesin dilinde Yahya Kemal’e ait bu dizeler var. Kudret sahibi Mutlak Yaratıcı’ya dua niyetine, yalvarma niyetine dilden dile, gönülden gönüle dolaşıyor bu dizeler bugünlerde.

Afrin’e düzenlenen "Zeytin Dalı Harekatı” üç gündür milletimizin hissiyatını kabartmaya devam ediyor. "Ordumuz seferde” diyerek eller semaya açılıyor, Fetih Suresi okunuyor namazları müteakiben, zafer için Allah’a dualar ediliyor.

Milletimizin gözü kulağı operasyon bölgesinde. An be an harekat yakından takip ediliyor. Gerçekten de Afrin Harekatı halkımızı adeta teyakkuza geçirdi, milletimiz tek yürek oldu.

Marjinal gruplar ve terör seviciler, sosyal medyadaki tahriklerine ve çarpıtmalarına rağmen milletimizden yüz bulamadılar. Özellikle Kürt kardeşlerimizi tahrike yeltenenler, sokağa davet ettikleri çağrıya muhatap bile bulamadılar. Bölge halkı da yüz vermiyor artık bunlara. En son yaptıkları sokak çağrılarının akabinde, Yasin BÖRÜ ve masum arkadaşlarını vahşice katletmişlerdi. Katil sürülerinin sokağa adım atmalarına bile izin verilmeyecektir. Zaten, basiret sahibi Müslüman Kürt kardeşlerimizin de bu densiz tahriklere asla kulak asmayacaklarına inanıyorum.

Gururlanmamak elde değil. Tam 72 uçakla gerçekleştirilen hava saldırısı göğsümüzü kabartacak türden. Kullanılan askeri techizatın önemli bir kısmı yerli ve milli. Konunun uzmanları "böyle bir operasyonu dünyada gerçekleştirebilecek ülke sayısı beşi altıyı geçmez” görüşündeler. Ülkemiz adına gurur verici bir durum.

Türkiye, aslında işin bu duruma gelmemesi için yeterince çaba sarfetti. ABD’yi bölgedeki terör gruplarına silah ve mühimmat desteği vermemesi konusunda sürekli uyarmasına rağmen bir sonuç alınamadı. Yani diplomatik tüm yollar denendi. Sanki duvara söyleniyormuşçasına "görmedik, duymadık, bilmiyoruz” kurnazlığıyla güneyimizde ülkemizin sınır güvenliğine ciddi ve kabul edilemez bir tehdit oluşturuldu. Operasyon da kaçınılmaz oldu.

Yerden göğe kadar haklıyız bu operasyonu gerçekleştirmekte. Çünkü, Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin desteğiyle göz göre göre oluşturulmak istenen oldu bittiye daha fazla tahammül edemezdik. Gereğini yapmazsak, daha ağır faturalar ödemekle kaşı karşıya kalabilirdik.

Ordumuz, artık seferde. Bizlere düşen, birlik ve beraberliğimizi en üst seviyede tutarak milletçe kenetlenmek, ayrılık gayrılıkları hiç olmazsa şimdilik bir kenara bırakıp Mehmetçiğimizin başarısı ve zaferi için dua etmektir.

Allah, yiğitlerimizin yar ve yardımcısı olsun, devletimizi ve milletimizi dahili ve harici her türlü saldırılardan / tuzaklardan korusun.

Dua ile bitirelim o halde. Rabbimizin Kerim Kitabı’nda bizlere öğrettiği dua ile…

رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ 

"Ey Rabbimiz! Yüreğimizi sabırla doldur; bize direnme gücü ver; kâfir kavme karşı bize yardım et." (Bakara Suresi / 250)