Başlık, bir ideolojinin evrimini anlatıyor aslında. Komünizm, vahşi kapitalizme tepki olarak doğdu. İnsan emeğinin sömürülmesine karşı çıkarak insanların eşit olması gerektiğini savundu komünizm. Eşitlik, adalet, kardeşlik... kavramları onlarca ülkeyi SSCB'nin yörüngesine itti. İki kutuplu dünyada iki ...izm yüzünden çok kan aktı. Ezilen hakların bir dönem umudu oldu. 90'lara gelindiğinde başta SSCB ve Komünist bloğa dahil ülkelerdeki rejimler tek tek çöktü.

Komünist devletlerin komünizmden vazgeçmeleriyle beraber komünizm savunusu yerini çevreciliğe bıraktı. Eski tüfek komünistler Yeşiller adı altında çevreciliğe soyundular. Çok uğraşmalarına rağmen bu yolla istedikleri kadar kitleyi kendilerine bağlayamadılar. Çevreci partiler bazı ülkelerde, koalisyonun küçük ortağı olmak dışında önemli bir başarı ortaya koyamadılar.

Batıda çevreci hareketlerle birlikte farklı cinsel kimlikleri savunanlar da boy göstermeye başlamıştı. Son dönemde LGBTİ adı altında örgütlenen, her türlü cinsel sapıklığı savunan gruplar çevrecilerden daha etkin hale geldiler.

Şimdilerde; eskinin komunisti, dünün çevrecileri LGBTİ savunuculuğuna soyunmuş görünüyorlar. Devrimciliğin evrimci sonu bu olsa gerektir.

Önümüzdeki günlerde marjinal sol bütün mesaisini LGBTİ meselesine harcayacak gibi görünüyor. Komünizmle yapamadıkları tahribatı LGBTİ yoluyla yapmaya çalışacaklar. Malum sendika her şubesinde LGBTİ'yi savunmak, yaygınlaştırmak için komisyonlar kurma kararı almış. Bağlı oldukları uluslarası sendikal örgütlerin talimatıyla, yardımıyla, fonlamasıyla bu sendika en çok bu yolla gündem oluşturmaya çalışacak. Okulda, sokakta, işte yani her yerde bu meselenin takipçisi olacaklarmış. Her yeri afişlerle donatacaklarmış. Taki her türlü cinsel tercih normalini yok edene kadar. Önümüzdeki günlerde bunların yönetim kurullarında her harfi temsilen bir kişi yer alırsa kimse şaşırmamalı. Aksi taktirde üyesi oldukları uluslarası konfederasyonlara mahcup olurlar, dahası oralarda barınamazlar, onların imkanlarından yararlanamazlar.

Ne demek lazım? Yaymak istedikleri fesat sadece kendilerine zarar versin. Allah neslimizi bunların şerrinden korusun."

Erol ERMİŞ

Eğitim Bir Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı