Bir toplu sözleşme süreci daha geride kaldı.Ülkenin en dinamik olgusu olan eğitime ve eğitimcilere dair bir çok sorun ele alındı, bir kısmı çözüldü,bir kısmı kısmen çözüldü bir kısım sorunların çözümü de  bir sonraki zamana bırakıldı.Çözülen sorunlarımız için emeği geçen herkese teşekkür ederiz.Çözüm bekleyen sorunlarımızı paylaşmak istiyorum.
 1-Nöbet tutan her memura verilen nöbet ücreti okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlerede verilecek.Burada okul müdürleri unutulmuştur.Sorun tam manasıyla çözülmemiştir.Okulda olan biten her şeyin sorumlusu olan müdürlerin unutulması hakkaniyetle bağdaşmamaktadır.
 2-Yetiştirme ve sınavlara hazırlık kurslarında görevli öğretmenler ek ders ücretlerini iki katıyla alacaklar.Bu beklenen bir gelişmeydi ve toplu sözleşmeden önce çözülmüştü.Ancak bu kursları planlayan ve takip eden idarecilerin günde 1 saat ücret alması acaba kursların sağlıklı yürümesinin istenmediğinimi göstermektedir.Bu adaletsiz durumunda düzeltilmesi gerekir. Ücretlerin artırılması öğretmenlerin kurs açmaya olan talebini artıracaktır.Ancak haftada 10 saatin üstünde ücret ödenmemesi çözümü zorlaştırmaktadır.
 3-İdarecilerde maaş karşılığı ders görevi okul müdürü,müdür başyardımcılarında haftada 2 saate indirilmişken müdür yardımcılarında 6 saat olması çalışma barışını bozmakta okulların işleyişini olumsuz etkilemektedir.
 4-Öğretmenliğin bir kariyer mesleği olduğu hep söylenir.2005 yılında getirilen bir uygulamayla başlayan Uzman öğretmenlik o dönemde hak kazananların 100 ila 200 Tl arasında maaşlarına yansıtılmaya devam ederken bu haktan mahrum binlerce eğitim çalışanı bu adaletsiz uygulamanın bir çözüme kavuşturulmasını beklemektedir.Yargının iptali sonrası bir çözüm bulunulmamış ve rafa kaldırılmıştır.
 5-Yüksek lisans ve Doktora  yapan öğretmenlere ek ders ücreti %5 ve %15 fazla ödenecekken aynı hak okulun idarecilerine çok görülmüştür.Bu çelişkide düzeltilmelidir.
 6-Okul müdürlerinin okulun  paydaşlarının değerlendirmesi sonucu 4 yıllığına görevlendirlimesi müdürleri etkisizleştirmekte otoriteler sarsılmaktadır.Okulda etkin olmayan müdürün değişim lideri olması söz konusu olamaz.Ayrıca müdür yardımcılarını seçme hakkı çok görülen müdürlerin başarılı olmaları zorlaşmıştır.
 7-Devlet tarafından anaokulları ve liselere verilen kısmi desteğin ilkokul ve ortaokullara da verilmesi gerekir.Bu desteği alamayan okullara kayıt dönemi bağışı yasaklamak ellerini ayaklarını bağlayıp koşun demek gibidir.Okulların açılmasına az bir süre var, yetkililer kendi yağınızla kavrulun diyor.Allah sonumuzu hayırlı eylesin.
 8-Maaş karşılığı ders görevi sınıf öğretmenlerinde 18 saat, branşlarda ise 15 saattir. Bununda eşitlenmesi anayasanın eşitlik ilkesine uygun olacaktır.
9-Okul müdürleri ile müdür yardımcıları kendi arabalarıyla toplantı veya okulun işlerini yapmalarına rağmen ne bir tazminat ne bir ek ödeme hiç bir maddi kazanç verilmemektedir. Göstergeleri 3600 yapılmalı ve yıpranma tazminatı verilmelidir.
10-Vergi dilimleri çalışanların lehine yeniden düzenlenmeli öğretmelere temmuz zammını vermeden Mayıstan itibaren geri alma işlemi sonlandırılmalıdır.Ayrıcaek görev olarak yapılan ek ders,sınav gibi görevlerden vergi alınmaması gerekir.([email protected])