Ne zaman bu ülkede bu milletin evladından biri söz sahibi olsa, bütün şer dinamikler ağız birliği, güç birliği, imkân birliği yaparak saldırırlar.

Tersinden okuyacak olursak;

Ne zaman bütün şer dinamikler ağız birliği, güç birliği, imkân birliği yaparak saldırsalar bilin ki bu ülkede bir vatan evladı, bir halk çocuğu iş başına gelmiştir.

1950’lerde olduğu gibi…

1983-1989 arasında olduğu gibi…

En önemlisi de 28 Şubatta olduğu gibi...

Ve 2002’den beri olduğu gibi…

Mesele siyaset meselesi değil. Bir vatandaş olarak çocuklarımın geleceği, ülkemin güvenliği, milletimin huzurudur önemli olan.

Elimizi vicdanımıza koymaktır esas olan. Yüreğimizin sesini dinlemektir…

Bir asırdan fazladır nice vatan evladı bu uğurda harcandı yetmez mi?

Ey Kürt kardeşim;

Senin varlığını bile kabul etmeyenlerle bir safta buluşan ve ne idüğü belirsiz güçlerin maşası olan bir örgütün sana vaat ettiği sahte özgürlük mü?

Yoksa sana kardeşlik elini uzatan, hem de hayatının en büyük risklerini alarak bunu yapan, dilini ve kültürünü istediğin gibi yaşama ve yaşatma imkânı sunan, kısacası gönlünü açan bu millettin evladı mı?

Ey Alevi kardeşim;

Varlığını, değerlerini ve inancını belli güç odaklarının kullanımına sunarak bu ülkede ayrılık/gayrılık yaratmaya çalışmakla nefes alan ve yıllardır senin haklarını savunma maskesi ile seni yok etmeye çalışanlarla el atından dümen çeviren kirli yapılar mı?

Yoksa seni olduğu gibi kabul eden, sana saygı duyan ve kardeşlik eli uzatan, kültürünü ve inancını istediğin gibi yaşaman için riskler alan bu halkın çocuğu mu?

Ey dindar kardeşim;

Sırf inancının gereğini yapmaya çalıştın diye seni hor gören, camini kapatan, kitabını yasaklayan, senin olan devletin imkânlarını senden esirgeyen, sana memuriyetin, eşine kamusal alanın ve kızına okulun kapısını kapatan kirli zihniyet mi?

Yoksa İnancını özgürce yaşaman için gövdesini ortaya koyan, kitabını ve peygamberini öğrenmesi için çocuğuna imkân sunan, devleti sana hizmet aygıtına dönüştüren, eşine bütün alanları, kızına bütün okulları açan bu medeniyetin sevdalısı mı?

Ey normal vatandaş kardeşim;

Seni güdülesi koyun olarak görüp ne giyeceğinden ne yiyeceğine, nasıl düşünüp mümkünse hiç düşünmeyeceğine kadar her şeyine kendisi karar veren; bu ülkenin bütün zenginliklerine konup, sana tüp, ekmek, gaz ve hastane kuyruklarını reva gören köhne anlayış mı?

 Yoksa her fırsatta atacağı bütün adımları sana soran, senden onay almadan yol almayan, giyimine, yaşam biçimine ve her türlü haklarına saygı duyan bu ülkenin zenginliklerini emrine ve hizmetine sunan, bütün hizmetleri senin için kuyruğa sokan ve en nihayetinde senden biri olan kardeşin mi?

Şimdi tercih zamanı…

Elimizi vicdanımıza koyma zamanı…

Hiçbir dönemde olmadığı kadar birlik zamanı!

Gün devletimize, milletimize, birliğimize, dirliğimize sahip çıkma günüdür. Gün Ümmet'in el ele, kol kola olma günüdür. İçimizden kahramanlar çıkmasına tahammül edemeyen Zeus'un çocukları, alt edemedikleri kahramanımızı gözümüzden düşürerek, umudumuzu kırmak istemektedirler.

İmkân elimizde ve umudumuz diri iken, buyurun icabına…